Maal­tijd­sa­la­de van ro­mai­ne, sper­zie­bo­nen en gar­na­len

Snel en makkelijk, deze salade staat in een oogwenk op tafel.

(2) waardeer
hoofdgerecht Snel en makkelijk, deze salade staat in een oogwenk op tafel. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sperziebonen samen met de eieren 8 min. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Verdeel de gesneden romainesla over diepe borden. Snijd de radijsjes in plakjes. Pel de eieren en snijd in partjes. Verdeel ze samen met de boontjes over de sla.
  2. Verhit in een koekenpan ⅕ van de olie en roerbak de wokgarnalen met knoflook 2 min. Haal van het vuur en voeg de rest van de olijfolie toe. Verdeel de garnalen met de olie over de borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade van romaine, sperziebonen en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de van ro­mai­ne, sper­zie­bo­nen en gar­na­len

1
1
  • 400 g sperziebonen
  • 4 middelgrote eieren

Kook de sperziebonen samen met de eieren 8 min. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 200 g gesneden romainesla
  • 200 g radijsjes

Verdeel de gesneden romainesla over diepe borden. Snijd de radijsjes in plakjes.

3
3

Pel de eieren en snijd in partjes. Verdeel ze samen met de boontjes over de sla.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 200 g verse wokgarnalen met knoflook

Verhit in een koekenpan de olie en roerbak de wokgarnalen met knoflook 2 min.

5
5
  • 4 el traditionele olijfolie

Haal van het vuur en voeg de rest van de olijfolie toe. Verdeel de garnalen met de olie over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.