bewaar
Snelle rijstbowl met velderwtjes, mango en gegrilde kip
Snelle rijstbowl met velderwtjes, mango en gegrilde kip
bewaar

Snelle rijstbowl met velderwtjes, mango en gegrilde kip

Ideaal voor de snelle jelle's die binnen 15 minuten een lekkere maaltijd willen eten.

15 min. bereiden
15 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

2 personen

½

citroen

1

kipfilet

1 el

milde olijfolie

3 el

zoete chilisaus

175 g

verse mangostukjes

1

komkommer

150 g

jonge velderwtjes in blik

300 g

1 minuut basmatirijst

Dit heb je nodig

  • zakje met zippsluiting

  • grillpan

Ideaal voor de snelle jelle's die binnen 15 minuten een lekkere maaltijd willen eten.

Aan de slag

1

Pers de citroen uit. Doe de kipfilet in het ziplockzakje. Voeg een ½ el citroensap (per 4 personen), de olie, ⅔ van de chilisaus, peper en eventueel zout toe. Zorg dat deze marinade goed over de kip wordt verdeeld. Laat 15 min. marineren.

2

Haal de kip uit het zakje. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Keer halverwege.

3

Halveer ondertussen de grote mangostukjes. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en de kwarten in repen van 5 cm. Laat de erwtjes uitlekken. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rest van de chilisaus erdoor.

4

Snijd de kip in reepjes. Verdeel de rijst over kommen en verdeel de kip, mango, komkommer en erwtjes erover.

combinatietipLekker met fijngesneden munt.