Snel­le rijst­scho­tel met mais, cour­get­te en to­nijn

Geen tijd is geen excuus meer. Deze lekkere bowl staat al in 15 min. op tafel!

(1) waardeer
hoofdgerecht Geen tijd is geen excuus meer. Deze lekkere bowl staat al in 15 min. op tafel! 2 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de courgette in stukjes van ca. 1 cm. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 1 el olie op (per 2 personen). Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette met de picadillo 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Halveer de limoen, boen de limoen schoon, rasp de groene schil van 1 helft en pers deze helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de salade-uitjes in ringen en de peterselie fijn.
  3. Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de rijst samen met de mais toe aan de courgette en bak al roerend 1 min. mee.
  4. Voeg de tonijn, het limoensap en –rasp, de salade-ui en peterselie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met een partje limoen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 60 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 43-44

Snelle rijstschotel met mais, courgette en tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le rijst­scho­tel met mais, cour­get­te en to­nijn

1
1
  • 300 g 1 minuut basmatirijst
  • 1 courgette

Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de courgette in stukjes van ca. 1 cm.

2
2
  • 160 g tonijnstukken in olijfolie

Laat de tonijn uitlekken, maar vang 1 el olie op (per 2 personen).

3
3
  • ½ el picadillo

Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette met de picadillo 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 1 limoen

Halveer de limoen, boen de limoen schoon, rasp de groene schil van 1 helft en pers deze helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

5
5
  • 2 salade-ui
  • 7½ g verse platte peterselie

Snijd de salade-uitjes in ringen en de peterselie fijn.

6
6
  • 150 g Bonduelle crispy mais in blik

Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

7
7

Voeg de rijst samen met de mais toe aan de courgette en bak al roerend 1 min. mee.

8
8

Voeg de tonijn, het limoensap en –rasp, de salade-ui en peterselie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met een partje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.