Maal­tijd-ui­en­pas­tei van Ni­gel­la Law­son

Typisch comfortfood dat je eet met warme sokken aan. Herfst, we are ready for you!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(6) waardeer
hollands hoofdgerecht Typisch comfortfood dat je eet met warme sokken aan. Herfst, we are ready for you! 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm (Ø 24 cm, ingevet met ongezouten roomboter)
  • maatbeker met schenktuit

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de uien, halveer ze en snijd de helften elk in 4 parten. Verhit de olie en 25 g boter in de pan (per 4 personen), doe er de stukken ui bij en bak ze ongeveer 30 min. op matig vuur. Roer daarbij regelmatig, ze moeten zacht worden en een klein beetje kleur krijgen. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Doe er zout en peper en de blaadjes tijm bij. Rasp de kaas. Doe de uien in een taartvorm en strooi 50 g van de kaas over de uien (per 4 personen). Laat ze zo staan terwijl je het deeg maakt.
  2. Smelt de rest van de boter in een steelpan op laag vuur. Klop het ei los. Doe de bloem, bakpoeder, het zout en de kaas die je over hebt in een kom. Giet de melk in een maatbeker, roer er de gesmolten boter, mosterd en het ei door en giet dit mengsel bij het bloemmengsel in de kom. Werk dit alles met een vork, een houten lepel of met je handen door elkaar, het moet een tamelijk kleverig deeg worden. Kieper het op een werkvlak en vorm het met je vingers tot een ronde plak, ongeveer ter grootte van je taartvorm. Leg het op de uien in de taartvorm en druk het deeg goed tegen de rand van de vorm.
  3. Zet de uienpastei 15 min. in de oven, zet de oven dan op 180 °C en laat de pastei nog 10 min. bakken. Het deeg moet dan goudgeel en van boven krokant zijn. Laat de pastei een paar minuten staan, leg er dan omgekeerd een groot bord op en draai de zaak om, zodat je uienpastei op het bord ligt.

bereidingstip:

Nigella maakt dit recept altijd met pikante cheddar of Goudse kaas en met Engelse mosterd.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijd-uienpastei van Nigella Lawson

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd-ui­en­pas­tei van Ni­gel­la Law­son

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 750 g rode uien

Pel de uien, halveer ze en snijd de helften elk in 4 parten.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de olie en boter in de pan, doe er de stukken ui bij en bak ze ongeveer 30 min. op matig vuur.

4
4
  • 4 takjes verse tijm

Roer daarbij regelmatig, ze moeten zacht worden en een klein beetje kleur krijgen. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.

5
5
  • 150 g Cheddar Tophat 48+

Doe er zout en peper en de blaadjes tijm bij. Rasp de kaas.

6
6

Doe de uien in een taartvorm en strooi 50 g van de kaas over de uien (per 4 personen). Laat ze zo staan terwijl je het deeg maakt.

7
7
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 1 groot ei

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Klop het ei los.

8
8
  • 250 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout

Doe de bloem, bakpoeder, het zout en de kaas die je over hebt in een kom.

9
9
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 tl milde mosterd

Giet de melk in een maatbeker, roer er de gesmolten boter, mosterd en het ei door en giet dit mengsel bij het bloemmengsel in de kom.

10
10

Werk dit alles met een vork, een houten lepel of met je handen door elkaar, het moet een tamelijk kleverig deeg worden.

11
11

Kieper het op een werkvlak en vorm het met je vingers tot een ronde plak, ongeveer ter grootte van je taartvorm.

12
12

Leg het op de uien in de taartvorm en druk het deeg goed tegen de rand van de vorm.

13
13

Zet de uienpastei 15 min. in de oven, zet de oven dan op 180 °C en laat de pastei nog 10 min. bakken.

14
14

Het deeg moet dan goudgeel en van boven krokant zijn.

15
15

Laat de pastei een paar minuten staan, leg er dan omgekeerd een groot bord op en draai de zaak om, zodat je uienpastei op het bord ligt.

bereidingstip:

Nigella maakt dit recept altijd met pikante cheddar of Goudse kaas en met Engelse mosterd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.