Ver­se ra­vi­o­li bo­log­ne­se met to­ma­ten­saus

Geef je bolognese een twist en vervang de spaghetti door ravioli!

(12) waardeer
italiaans hoofdgerecht Geef je bolognese een twist en vervang de spaghetti door ravioli! 4 personen
5 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de verse ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat ondertussen de ansjovisfilets uitlekken en vang de olie uit het blikje op. Snijd de ansjovisfilets fijn en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de tomaten in stukjes van 1 cm.
  3. Verhit 1 el van de opgevangen olie in een hapjespan op laag vuur (per 4 personen). Voeg de ansjovis en knoflook toe en fruit 2 min. Voeg de tomaten en kappertjes toe en laat 5 min. zonder deksel op de pan op hoog vuur koken Roer regelmatig en voeg de laatste minuut de courgettespaghetti toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de pasta en de saus over de borden. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de saus.

serveertip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Verse ravioli bolognese met tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se ra­vi­o­li bo­log­ne­se met to­ma­ten­saus

1
1
  • 500 g verse ravioli bolognese

Kook de verse ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 23 g ansjovisfilets in olie in blik

Laat ondertussen de ansjovisfilets uitlekken en vang de olie uit het blikje op.

3
3
  • 3 tenen knoflook
  • 380 g tastytom-trostomaten

Snijd de ansjovisfilets fijn en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de tomaten in stukjes van 1 cm.

4
4

Verhit 1 el van de opgevangen olie (per 4 personen) in een hapjespan op laag vuur.

5
5

Voeg de ansjovis en knoflook toe en fruit 2 min.

6
6
  • 2 el kappertjes

Voeg de tomaten en kappertjes toe en laat 5 min. zonder deksel op de pan op hoog vuur koken

7
7
  • 400 g courgettespaghetti

Roer regelmatig en voeg de laatste minuut de courgettespaghetti toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 7½ g verse basilicum

Verdeel de pasta en de saus over de borden. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de saus.

serveertip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.