bewaar
Gado gado noedelsalade
Gado gado noedelsalade
bewaar

Gado gado noedelsalade

Gebaseerd op een Indonesische klassieker: gado gado!

20 min. bereiden
pittig
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

algennoedels

6 el

zonnebloemolie

1

komkommer

1

rode peper

3

bosuitjes

150 g

peen julienne

100 g

verse gekookte en gepelde garnaal

2 el

ongezouten pinda's

3 el

pindakaas

1

citroen

6 el

Samasaya ketjap manis

4 el

water

Gebaseerd op een Indonesische klassieker: gado gado!

Aan de slag

1

Kook de algennoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe de noedels in een grote schaal. Schep om met ⅓ van de zonnebloemolie.

2

Halveer de komkommer in de lengte. Snijd de helften in schuine plakjes. Verwijder de groene steelaanzet van de peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes.

3

Meng de komkommer, rode peper, bosui en peen julienne door de noedels. Verdeel de garnalen en de pinda’s over de noedelsalade.

4

Doe de pindakaas in een kommetje. Pers de citroen uit en doe het sap samen met de ketjap, de rest van de olie en het water bij de pindakaas. Meng met een vork of kleine garde tot een gladde dressing. Serveer de dressing apart bij de salade, zodat ieder naar eigen smaak dressing aan zijn salade kan toevoegen.

variatietipLiever een iets dikkere saus? Gebruik dan de Samasaya Satehsaus voor groenten/gado-gado.