Köfte met yoghurtsaus en verse kruiden
Deze köfte met yoghurtsaus kun je zelfs twee dagen van tevoren maken!
620 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 gram rundergehakt
rundergehakt
1 middelgroot ei
middelgroot ei
2 eetlepel paneermeel
paneermeel
0.5 theelepel gemalen kaneel
gemalen kaneel
1 theelepel gerookte paprikapoeder
gerookte paprikapoeder
0.5 theelepel gemalen komijn
gemalen komijn
1 teen knoflook
knoflook
3 eetlepel mayonaise
mayonaise
250 ml Turkse yoghurt
Turkse yoghurt
2 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
15 gram verse munt
verse munt
7.5 gram verse platte peterselie
verse platte peterselie
1 rode ui
rode ui
50 gram ongezouten geroosterde amandelen
ongezouten geroosterde amandelen
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 nr. 07 - Maak het simpel
Doe het gehakt in een kom en meng het ei, het paneermeel, de kaneel, paprika poeder en komijn erdoor. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Meng de helft ervan door het gehakt. Meng de andere helft samen met de mayonaise door de Turkse yoghurt.
Draai 20 balletjes (per 4 personen) van het gehaktmengsel en druk ze plat (köfte). Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze grof. Snijd de peterselie grof. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Hak de amandelen grof.
Schep de köfte uit de pan op een schaal. Breng de yoghurtsaus op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep een paar lepels saus over de köfte. Bestrooi de köfte met de munt en peterselie, ui en amandelen en serveer.
- bewaartipJe kunt de köfte en yoghurtsaus 2 dagen van tevoren maken, bewaar apart. Verwarm de köfte ca. 12 min. in de oven op 180°C.
Köfte met yoghurtsaus en verse kruiden
Deze köfte met yoghurtsaus kun je zelfs twee dagen van tevoren maken!

hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe het gehakt in een kom en meng het ei, het paneermeel, de kaneel, paprika poeder en komijn erdoor. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Meng de helft ervan door het gehakt. Meng de andere helft samen met de mayonaise door de Turkse yoghurt.
Draai 20 balletjes (per 4 personen) van het gehaktmengsel en druk ze plat (köfte). Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze grof. Snijd de peterselie grof. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Hak de amandelen grof.
Schep de köfte uit de pan op een schaal. Breng de yoghurtsaus op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep een paar lepels saus over de köfte. Bestrooi de köfte met de munt en peterselie, ui en amandelen en serveer.
bewaartip:Je kunt de köfte en yoghurtsaus 2 dagen van tevoren maken, bewaar apart. Verwarm de köfte ca. 12 min. in de oven op 180°C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g rundergehakt
1 middelgroot ei
2 el paneermeel
½ tl gemalen kaneel
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
1 teen knoflook
3 el mayonaise
250 ml Turkse yoghurt
2 el milde olijfolie
15 g verse munt
7½ g verse platte peterselie
1 rode ui
50 g ongezouten geroosterde amandelen




