Ge­vul­de pa­pri­ka’s met kro­kant kip­ge­hakt

Paprika's vul je op 101 manieren, maar het allerlekkerst zijn deze jongens hieronder.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 610 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(0) waardeer
hoofdgerecht Paprika's vul je op 101 manieren, maar het allerlekkerst zijn deze jongens hieronder. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • grote ovenschaal

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de rode paprika’s overlangs en verwijder de zaadlijsten. Los de kippenbouillontablet op in het kokende water. Schenk het water in een grote schaal over de couscous en dek af.
  2. Verhit de olie en bak hierin het kipgehakt in 8 min. gaar en bruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta en roer samen met het kipgehakt en de koelverse muhammara door de couscous. Vul hiermee de paprikahelften. Maak met een lepel een diep kuiltje in het midden van de paprikahelften en breek hierin de eitjes.
  3. Doe alle helften in een grote ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 25-30 min. in de oven tot het ei gestold en de paprika gaar is. Snijd ondertussen de munt in reepjes. Bestrooi de paprikahelften voor het serveren met de munt.

variatietip:

In plaats van henneneitjes kun je ook kleine biologische eieren gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde paprika’s met krokant kipgehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­pri­ka’s met kro­kant kip­ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 rode paprika's

Halveer de rode paprika’s overlangs en verwijder de zaadlijsten.

3
3
  • ½ kippenbouillontablet
  • 200 ml kokend water

Los de kippenbouillontablet op in het kokende water.

4
4
  • 150 g couscous

Schenk het water in een grote schaal over de couscous en dek af.

5
5
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g kipgehakt naturel

Verhit de olie en bak hierin het kipgehakt in 8 min. gaar en bruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 150 g feta
  • 175 g muhammara spread

Verkruimel de feta en roer samen met het kipgehakt en de koelverse muhammara door de couscous.

7
7
  • 4 scharrel hennen-eitjes

Vul hiermee de paprikahelften. Maak met een lepel een diep kuiltje in het midden van de paprikahelften en breek hierin de eitjes.

8
8

Doe alle helften in een grote ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 25-30 min. in de oven tot het ei gestold en de paprika gaar is.

9
9
  • 7½ g verse munt

Snijd ondertussen de munt in reepjes. Bestrooi de paprikahelften voor het serveren met de munt.

variatietip:

In plaats van henneneitjes kun je ook kleine biologische eieren gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.