Pittige curry met halfvolkorenrijst& zachtgekookt ei
Romig door de kokos en pittig door de currypasta. Deze smaakvolle vegacurry staat in 20 min op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g Lassie halfvolkorenrijst
- 2 el arachideolie
- 70 g panang currypasta
- 600 g Thaise wokgroente
- 200 g sugarsnaps
- 400 ml kokosmelk
- 4 middelgrote eieren
- 30 g amandelschaafsel
- 15 g verse koriander
Keukenspullen
- hapjespan of wok
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst in 8 min. gaar, giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
- Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en fruit de currypasta 2 min Voeg de wokgroente en sugarsnaps toe en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken.
- Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
- Snijd de koriander fijn. Verdeel de rijst over diepe borden, schep de curry erop en leg 2 halve eieren erbij. Bestrooi met het amandelschaafsel en de koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 520 mg
- vezels 9 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige curry met halfvolkorenrijst& zachtgekookt ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige curry met halfvolkorenrijst& zachtgekookt ei
- 300 g Lassie halfvolkorenrijst
Kook de rijst in 8 min. gaar, giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
- 2 el arachideolie
- 70 g panang currypasta
Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en fruit de currypasta 2 min
- 600 g Thaise wokgroente
- 200 g sugarsnaps
- 400 ml kokosmelk
Voeg de wokgroente en sugarsnaps toe en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken.
- 4 middelgrote eieren
Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
- 30 g amandelschaafsel
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
- 15 g verse koriander
Snijd de koriander fijn.
Verdeel de rijst over diepe borden, schep de curry erop en leg 2 halve eieren erbij. Bestrooi met het amandelschaafsel en de koriander.