Zeevruchten paella met kip & sperziebonen
Zeevruchten paella met kip & sperziebonen

Zeevruchten paella met kip & sperziebonen

Met zo’n kleurrijk gerecht met zeevruchten kun je (wat het weer ook doet) lekker nazomeren.

35 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

biologische uien

2 tenen

knoflook

400 g

sperziebonen

2

rode paprika's

2 el

milde olijfolie

70 g

tomatenpuree in blik

350 g

kipfiletblokjes

4 g

gerookte paprikapoeder

300 g

risottorijst

1

kippenbouillontablet

900 ml

kokend water

1

biologische citroen

300 g

verse zeevruchten

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Met zo’n kleurrijk gerecht met zeevruchten kun je (wat het weer ook doet) lekker nazomeren.

Aan de slag

1

Snijd de uien en de tenen knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

2

Verhit de olie in de hapjespan en fruit de tomatenpuree 1 min. Voeg de ui, knoflook, sperziebonen en paprika toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kipfiletblokjes en paprikapoeder toe en bak 2 min. rondom aan. Voeg de rijst toe, verkruimel de bouillontablet erboven en schenk er het kokend water bij. Breng aan de kook en laat de paella zonder deksel op de pan ca. 20 min. op laag vuur garen. Schep af en toe om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd ondertussen de citroen in partjes. Verdeel de paella over borden en verdeel de zeevruchten erover. Serveer met partjes citroen.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box recept.