bewaar
Gezonde champignonsoep
Gezonde champignonsoep
bewaar

Gezonde champignonsoep

We are de champignons! Wat een koningsmaal dit gezonde soepje.

35 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

porcini gedroogd eekhoorntjesbrood

1250 ml

kokend water

2 tenen

knoflook

4 takjes

verse tijm

400 g

kastanjechampignon

3 el

milde olijfolie

200 g

gesneden prei

1

bospaddenstoelenbouillontablet

150 g

seizoens paddenstoelenmelange

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • staafmixer

We are de champignons! Wat een koningsmaal dit gezonde soepje.

Aan de slag

1

Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en giet er 250 ml kokend water over. Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem en bak de champignons, tijm en wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en de knoflook toe en bak nog 5 min.

2

Laat ondertussen het gewelde eekhoorntjesbrood uitlekken (vang het vocht op) en snijd fijn. Voeg het eenhoorntjesbrood samen met het opgevangen vocht, het bouillontablet en de rest van het kokend water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.

3

Veeg ondertussen de seizoens paddenstoelenmelange schoon met keukenpapier en halveer de grote exemplaren. Houd de kruiden apart. Verhit een ½ el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de paddenstoelen met wat peper 6 min. op middelhoog vuur.

4

Neem de pan soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper. Verdeel over diepe kommen en strooi de gebakken paddenstoelen erover. Garneer met de kruiden uit de seizoens paddenstoelenmelange en besprenkel met de rest van de olie.

serveertipLekker met biologische volkoren stokbrood

dieettipBospaddenstoelenbouillon is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.