bewaar
Romige tagliatelle met kip, champignons & walnoten
Romige tagliatelle met kip, champignons & walnoten
bewaar

Romige tagliatelle met kip, champignons & walnoten

Wat eten we vandaag? Pasta!

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

400 g

kastanjechampignon

2 el

milde olijfolie

300 g

kipgehakt naturel

200 g

verse spinazie

2 el

maizena

4 el

water

200 ml

Betsie’s volle geitenmelk

60 g

ongezouten walnoten

500 g

verse tagliatelle all'uovo

1

citroen

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Wat eten we vandaag? Pasta!

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in vieren. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg de knoflook en champignons toe en bak 5 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Roer de maizena en het water tot een glad mengsel en voeg samen met de geitenmelk toe aan de hapjespan. Verwarm 3 min. door, zodat de saus dikker wordt.

2

Hak ondertussen de walnoten grof. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Kook de tagliatelle in 3 min. beetgaar. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

3

Giet de tagliatelle af, voeg toe aan de saus en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met 1 el citroensap, peper en eventueel zout. Verdeel de tagliatelle over de borden en bestrooi met de walnoten en het citroenrasp.