Krui­di­ge tem­pehstoof met knof­look­boon­tjes & rijst

De geurige kruiden van deze stoof zullen je doen watertanden.

(5) waardeer
aziatisch hoofdgerecht De geurige kruiden van deze stoof zullen je doen watertanden. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tempeh in dunne reepjes van 2x ½ cm.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tempeh in 8 min. krokant. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van 4 cm.
  3. Voeg de aardappelen, roti masala saus en het water toe, breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in ca. 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Doe de tempeh terug in de pan samen met de aardappelen en het water, breng aan de kook en stoof de aardappelen zonder deksel in 15 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel wat extra water toe.
  4. Kook ondertussen de snijbonen in 10-12 min. en de rijst in 8 min. beetgaar. Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Snijd de knoflook fijn. Giet de snijbonen af en verhit in dezelfde pan de rest van de olie. Fruit de knoflook 3 min. en schep de snijbonen erdoor. Snijd de peterselie fijn. Giet de rijst af en schep de peterselie erdoor.
  5. Pel en halveer de eieren. Verdeel de stoof, snijbonen en rijst over de borden en serveer met de eieren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 98 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 22 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 39-40

Kruidige tempehstoof met knoflookboontjes & rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge tem­pehstoof met knof­look­boon­tjes & rijst

1
1
  • 500 g tempeh

Snijd de tempeh in dunne reepjes van 2x ½ cm.

2
2
  • 4 el zonnebloemolie
  • 600 g kruimige aardappelen

Verhit de olie in een hapjespan en bak de tempeh in 8 min. krokant. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van 4 cm.

3
3
  • 200 g roti masala trafasi

Voeg de aardappelen, roti masala saus en het water toe, breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in ca. 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om.

4
4
  • 400 ml water

Doe de tempeh terug in de pan samen met de aardappelen en het water, breng aan de kook en stoof de aardappelen zonder deksel in 15 min. op laag vuur gaar.

5
5

Schep regelmatig om. Voeg eventueel wat extra water toe.

6
6
  • 800 g gesneden snijbonen
  • 300 g gele rijst

Kook ondertussen de snijbonen in 10-12 min. en de rijst in 8 min. beetgaar.

7
7
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water.

8
8
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de knoflook fijn. Giet de snijbonen af en verhit in dezelfde pan de rest van de olie.

9
9
  • 15 g verse platte peterselie

Fruit de knoflook 3 min. en schep de snijbonen erdoor. Snijd de peterselie fijn.

10
10

Giet de rijst af en schep de peterselie erdoor.

11
11

Pel en halveer de eieren. Verdeel de stoof, snijbonen en rijst over de borden en serveer met de eieren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.