bewaar
Vegetarische ramen met kurkuma en cavolo nero
Vegetarische ramen met kurkuma en cavolo nero
bewaar

Vegetarische ramen met kurkuma en cavolo nero

Vloeibaar goud met noedels en tofu... Mogen wij aanschuiven?

20 min. bereiden
30 min. wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

tofu naturel

2

bospaddenstoelentabletten

270 g

Hakubaku ramen noedels

2 liter

water

2 el

zonnebloemolie

1 teen

knoflook

1 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

400 g

Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

150 g

peen julienne

125 g

taugé

4 el

gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

  • wok

Vloeibaar goud met noedels en tofu... Mogen wij aanschuiven?

Aan de slag

1

Laat de tofu uitlekken. Leg een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hierop en vouw de randen van de doek erover. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat minimaal 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uit komt.

2

Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en kook de noedels hierin in 4 min. gaar. Schep uit de bouillon en verdeel over ruime kommen. Houd de bouillon warm met de deksel op de pan.

3

Snijd de tofu in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de tofu op hoog vuur in 6 min. goudbruin. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook, kurkuma en eventueel zout toe aan de tofu. Ban nog 30 sec. en schep uit de wok.

4

Roerbak de roerbakgroenten 4 min. in de achtergebleven olie in de wok. Voeg 3 el bouillon (per 4 personen), de peen julienne en taugé toe en roerbak nog 1 min. Schep de groenten op de noedels in de kommen en schenk de rest van de bouillon erover. Verdeel de tofu en uitjes erover en serveer.

bereidingstipAls je stap 1 al ’s ochtends doet, en je de tofu met theedoek erover en iets zwaars erop de hele dag in de koelkast bewaart, heb je deze noedelsoep ‘s avonds binnen 20 min. op tafel.