bewaar
Bloemkoolnasi met een gebakken eitje
Bloemkoolnasi met een gebakken eitje
bewaar

Bloemkoolnasi met een gebakken eitje

Deze nasi van bloemkoolrijst is héél toevallig glutenvrij en lactosevrij.

20 min. bereiden
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

milde olijfolie

300 g

kipgehakt naturel

1 el

oosterse kipkruiden

3 cm

verse gember

1 teen

knoflook

1

rode peper

350 g

boerensoepgroente

800 g

bloemkoolrijst

4

middelgrote eieren

Deze nasi van bloemkoolrijst is héél toevallig glutenvrij en lactosevrij.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een wok en bak het kipgehakt in 8 min krokant. Voeg na 6 min. de oosterse kruiden toe en bak mee.

2

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de gember, knoflook en rode peper toe aan het gehakt en roerbak 1 min. Doe de soepgroenten erbij en roerbak nog 3 min. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak nog 3 min.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren. Serveer de nasi met de eieren erop.

bereidingstipWil je een minder pittige nasi? Laat de rode peper dan weg.