Groentelasagne met vegetarisch Gehackt
Groentelasagne met vegetarisch Gehackt

Groentelasagne met vegetarisch Gehackt

Dagje zonder vlees? Probeer eens deze vegalasagne met gegrilde groenten..

25 min. bereiden
45 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1

rode paprika

1

aubergine

2½ el

milde olijfolie

200 g

De Vegetarische Slager rul gehackt

285 g

Knorr Natuurlijk Lekker lasagne

400 g

tomatenblokjes in blik

300 ml

water

235 g

mozzarella

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Dagje zonder vlees? Probeer eens deze vegalasagne met gegrilde groenten..

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 165 ̊C. Snijd de uien in halve dunne ringen. Halveer de paprika, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en halveer het vruchtvlees. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van een ½ cm. Bestrijk de paprika en aubergine met 1½ el olie (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergine en paprika in delen 4 min.

2

Verhit de rest van de olie in een pan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het Rul Gehackt toe en bak 2 min. Voeg de sausmix uit het pak lasagne, de tomatenblokjes en het water toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan uit.

3

Bedek de bodem van de ovenschaal met een dunne laag saus. Verdeel ⅓ van de lasagnebladen uit het pak lasagne, ⅓ van de gehaktsaus en ½ van de aubergine erover. Herhaal en eindig met de paprika. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel erover. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

tip

variatietip Gebruik eens linzen uit blik (400 g) in plaats van het Rulgehackt. Voeg toe aan de tomatensaus als je het vuur net hebt uitgezet.