Groentelasagne met vegetarisch Gehackt
Een groentelasagne waar zelfs vleeseters gek op zijn. Het geheim? Vegetarisch gehackt.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el milde olijfolie
- 400 g Italiaanse roerbakgroente
- 200 g De Vegetarische Slager rul gehackt
- 500 g Bertolli pastasaus kruidig in zak
- 45 g mix voor basilicum roomsaus
- 125 g mozzarella
- 1 courgette
- 250 g lasagnebladen
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op matig vuur. Voeg het Rul Gehackt toe en bak 2 min. mee. Meng de pastasaus erdoor en neem de pan van het vuur.
- Bereid ondertussen de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de mozzarella en de courgette in plakjes.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met een dunne laag roomsaus. Verdeel achtereenvolgens ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de gehacktsaus en de helft van de courgette erover. Maak zo nog 2 lagen (per ovenschaal) en eindig met de roomsaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne.
- Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
variatietip:
Neem in plaats van Rul Gehackt linzen uit blik. Voeg ze op het laatst toe aan de pastasaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 30 g
-
koolhydraten 60 g
waarvan suikers 21 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.160 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Groentelasagne met vegetarisch Gehackt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groentelasagne met vegetarisch Gehackt
Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
- 2 el milde olijfolie
- 400 g Italiaanse roerbakgroente
- 200 g De Vegetarische Slager rul gehackt
Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op matig vuur. Voeg het Rul Gehackt toe en bak 2 min. mee.
- 500 g Bertolli pastasaus kruidig in zak
Meng de pastasaus erdoor en neem de pan van het vuur.
- 45 g mix voor basilicum roomsaus
- 125 g mozzarella
- 1 courgette
Bereid ondertussen de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de mozzarella en de courgette in plakjes.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een dunne laag roomsaus.
- 250 g lasagnebladen
Verdeel achtereenvolgens de lasagnebladen, de gehacktsaus en de helft van de courgette erover.
Maak zo nog 2 lagen en eindig met de roomsaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
variatietip:
Neem in plaats van Rul Gehackt linzen uit blik. Voeg ze op het laatst toe aan de pastasaus.