Nasi goreng met vegetarische Kipstuckjes en satésaus
Geef ons maar nasi goreng.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g zilvervliesrijst
- 2 el arachideolie
- 160 g Vegetarische Slager kipstuckjes
- 600 g Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi
- 19 g Conimex nasi kruidenmix
- 4 middelgrote eieren
- 200 g Calvé pindasaus mild
- 75 g Conimex cassave kroepoek
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 1 el olie in een wok en bak de Kipstuckjes 2 min. Voeg de wokgroenten en kruidenmix toe en bak 5 min. mee. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Verwarm ondertussen de pindasaus al roerend in een (steel)pan 3 min. op middelhoog vuur.
- Verdeel de nasi over 4 borden. Halveer de omelet, snijd in repen en verdeel over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.
variatietip:
Je kunt de vegetarische Kipstuckjes ook vervangen door ongezouten cashewnoten (zak 170 g). Hak deze grof en rooster kort in een pan zonder olie of boter. Bestrooi de nasi ermee.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 900 kcal
- eiwit 30 g
-
koolhydraten 118 g
waarvan suikers 29 g -
vet 31 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.480 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Nasi goreng met vegetarische Kipstuckjes en satésaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Nasi goreng met vegetarische Kipstuckjes en satésaus
- 300 g zilvervliesrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 el arachideolie
- 160 g Vegetarische Slager kipstuckjes
- 600 g Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi
- 19 g Conimex nasi kruidenmix
Verhit ondertussen 1 el olie in een wok en bak de Kipstuckjes 2 min. Voeg de wokgroenten en kruidenmix toe en bak 5 min. mee.
Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 4 middelgrote eieren
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 1 el arachideolie
Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door.
Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
- 200 g Calvé pindasaus mild
Verwarm ondertussen de pindasaus al roerend in een (steel)pan 3 min. op middelhoog vuur.
- 75 g Conimex cassave kroepoek
Verdeel de nasi over 4 borden. Halveer de omelet, snijd in repen en verdeel over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.
variatietip:
Je kunt de vegetarische Kipstuckjes ook vervangen door ongezouten cashewnoten (zak 170 g). Hak deze grof en rooster kort in een pan zonder olie of boter. Bestrooi de nasi ermee.