Lasagne met roerbakgroente & pestoroomsaus
Lasagne met roerbakgroente & pestoroomsaus

Lasagne met roerbakgroente & pestoroomsaus

Ovenheerlijk!

20 min. bereiden
45 min. oventijd
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

magere spekblokjes

800 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

90 g

Grand'Italia Pesto alla Genovese

250 g

mascarpone

150 ml

water

12 vellen

Grand'Italia lasagne all'uovo

75 g

geraspte kaas voor ovengratin

40 g

pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 40 cm, ingevet)

Ovenheerlijk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee.

2

Meng ondertussen de pesto met de mascarpone en het water.

3

Verdeel een dun laagje pestoroomsaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de lasagnebladen erover, ⅓ van de pestoroomsaus en ⅓ van het spek-groentemengsel. Zorg dat de lasagnevellen elkaar niet overlappen. Herhaal dit en eindig met het spek-groentemengsel. Verdeel er de geraspte kaas en pijnboompitten over.

4

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek de lasagne eventueel de laatste 15 min. af met aluminiumfolie als deze te snel kleurt.