bewaar
Geroosterde aubergine met broccolirijst, tomaat & gegrilde kip
Geroosterde aubergine met broccolirijst, tomaat & gegrilde kip
bewaar

Geroosterde aubergine met broccolirijst, tomaat & gegrilde kip

Door de aubergine te roosteren met gerookte-paprikapoeder wordt-ie extra smeuïg en krijgt-ie nog meer smaak.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

5 el

milde olijfolie

1 tl

gerookte paprikapoeder

345 g

biologische kipdijfilet

7 g

al-andalus

7½ g

verse oregano

4

trostomaten

1

biologische citroen

800 g

broccolirijst

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

  • rasp

Door de aubergine te roosteren met gerookte-paprikapoeder wordt-ie extra smeuïg en krijgt-ie nog meer smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 4 personen) en bestrooi met de gerookte-paprikapoeder. Rooster ca. 25 min. onder het midden van de oven.

2

Snijd ondertussen elke kipdijfilet in 4 stukken en schep om met de al-andalus. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

3

Houd 2 takjes oregano achter voor garnering en snijd de rest van de blaadjes fijn. Snijd de tomaten in partjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Verhit de rest van de olie in een koekenpan een bak de tomaten en broccolirijst met de oregano 3 min. op middelhoog vuur. Schep het citroenrasp en 1 el -sap door de broccolirijst. Breng op smaak met peper.

4

Verdeel de rijst over borden, leg er een auberginehelft op en verdeel de gegrilde kip erover. Bestrooi met de rest van de oregano.

dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.