Ve­ga Wel­ling­ton

Een lust voor mond én ogen door de combinatie van de prachtige, paarse ube met de hartige geitenkaas, tomaatjes en de zachte saliesmaak. Daar wil je zeker nóg een stukje van.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(25) waardeer
engels hoofdgerecht Een lust voor mond én ogen door de combinatie van de prachtige, paarse ube met de hartige geitenkaas, tomaatjes en de zachte saliesmaak. Daar wil je zeker nóg een stukje van. 8 personen
4 25

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakkwast

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de oven voor op 200 °C. Prik met een vork rondom gaatjes in de zoete en ube-aardappelen, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven (afhankelijk van de dikte) in 35-40 min. gaar. Neem uit de oven, halveer de aardappelen in de lengte en laat 15 min. afkoelen.
  2. Verkruimel ondertussen de geitenkaas, snijd de bieslook fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de semi-gedroogde cherrytomaten in stukjes en hak de amandelen grof.
  3. Verwijder de schil van de zoete aardappel. Meng met een vork het oranje vruchtvlees met de bieslook, peper en zout tot een puree. Verwijder ook de schil van de ube-aardappelen en meng het paarse vruchtvlees met de salie, het citroenrasp, peper en zout tot een puree.
  4. Leg het bladerdeeg met het bakpapier op de bakplaat. Verdeel de helft van de zoete-aardappelpuree in de lengte over de onderste helft van het bladerdeeg. Zorg dat het mengsel overal even hoog is. Laat de randen vrij. Verdeel de helft van de tomaten en de helft van de geitenkaas gelijkmatig over de puree. Verdeel daarover de ube-puree, de rest van de tomaten, geitenkaas en de rest van de zoete-aardappelpuree.
  5. Vouw het deeg over het aardappel- mengsel heen dicht en druk de randen rondom aan met een vork. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk met de bakkwast de bovenkant en zijkanten van het deeg met het ei. Bak de vega Wellington in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de amandelen.

bereidingstip:

Je kunt de semi-gedroogde cherrytomaten ook vervangen door AH semi-gedroogde tomaten (potje 295 g).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 51 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Vega Wellington

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga Wel­ling­ton

1
1

Verhit de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 750 g zoete aardappelen
  • 500 g ube

Prik met een vork rondom gaatjes in de zoete aardappel en ube, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven (afhankelijk van de dikte) in 35-40 min. gaar.

3
3

Neem uit de oven, halveer de aardappelen in de lengte en laat 15 min. afkoelen.

4
4
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 25 g verse bieslook
  • 1 citroen

Verkruimel ondertussen de geitenkaas, snijd de bieslook fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

5
5
  • 100 g semi-gedroogde cherrytomaatjes
  • 50 g gerookte amandelen

Snijd de semi-gedroogde cherrytomaten in stukjes en hak de amandelen grof.

6
6

Verwijder de schil van de zoete aardappel. Meng met een vork het oranje vruchtvlees met de bieslook, peper en zout tot een puree.

7
7
  • 2 tl gedroogde salie

Verwijder ook de schil van de ube en meng het paarse vruchtvlees met de salie, het citroenrasp, peper en zout tot een puree.

8
8
  • 270 g vers bladerdeeg

Leg het bladerdeeg met het bakpapier op de bakplaat.

9
9

Verdeel de helft van de zoete-aardappelpuree in de lengte over de onderste helft van het bladerdeeg.

10
10

Zorg dat het mengsel overal even hoog is. Laat de randen vrij.

11
11

Verdeel de helft van de tomaten en de helft van de geitenkaas gelijkmatig over de puree.

12
12

Verdeel daarover de ube-puree, de rest van de tomaten, geitenkaas en de rest van de zoete-aardappelpuree.

13
13

Vouw het deeg over het aardappel- mengsel heen dicht en druk de randen rondom aan met een vork.

14
14
  • 1 middelgroot ei

Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk met de bakkwast de bovenkant en zijkanten van het deeg met het ei.

15
15

Bak de vega Wellington in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de amandelen.

bereidingstip:

Je kunt de semi-gedroogde cherrytomaten ook vervangen door AH semi-gedroogde tomaten (potje 295 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.