Pastinaakstamppot met paddenstoelen en bacon
Pastinaakstamppot met paddenstoelen en bacon

Pastinaakstamppot met paddenstoelen en bacon

Pastinaak in je stamppot, we love it! Jij ook?

40 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

800 g

pastinaak

1 el

milde olijfolie

150 g

baconreepjes

3 takjes

verse tijm

400 g

kastanjechampignon

125 g

gesneden sjalotten

200 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Pastinaak in je stamppot, we love it! Jij ook?

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2

Schil de pastinaak en snijd in plakjes van 1 cm dik. Kook de laatste 10 min. met de aardappelen mee.

3

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de baconreepjes op middelhoog vuur in 8 min. krokant. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de champignons in plakjes.

4

Zet het vuur laag. Voeg de tijm, champignons en sjalotten aan de bacon toe en laat op laag vuur in 8 min. gaar worden

5

Verwarm de melk. Giet de aardappelen en pastinaak af, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper. Serveer de stamppot met het champignonmengsel.