Zuid-Ame­ri­kaan­se maal­tijd­soep met kip & bo­nen

Handig: in nog geen halfuur zet je deze vullende soep al op tafel.

(4) waardeer
zuid-amerikaans hoofdgerecht Handig: in nog geen halfuur zet je deze vullende soep al op tafel. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de steelaanzet van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd in stukken.
  2. Doe de rode peper, paprika, bouillontabletten, kokosmelk en het water in een pan en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken.
  3. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de koriander grof. Halveer de cherrytomaatjes en laat de mais uitlekken.
  4. Neem de pan van het vuur, voeg het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen) en de helft van de koriander toe en pureer de soep. Zet de pan terug op het vuur en voeg de tomaatjes, mais, kidneybonen en kipblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
  5. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe kommen, bestrooi met de rest van de koriander en leg er een limoenpartje bij.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 30 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 03-04

Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep met kip & bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuid-Ame­ri­kaan­se maal­tijd­soep met kip & bo­nen

1
1
  • 1 rode peper

Snijd de steelaanzet van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.

2
2
  • 295 g gegrilde paprika's in pot

Snijd het vruchtvlees fijn. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd in stukken.

3
3
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 400 ml kokosmelk
  • 800 ml heet water

Doe de rode peper, paprika, bouillontabletten, kokosmelk en het water in een pan en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken.

4
4
  • 1 limoen

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

5
5
  • 15 g verse koriander
  • 250 g cherrytomaten
  • 300 g mais in blik

Snijd de koriander grof. Halveer de cherrytomaatjes en laat de mais uitlekken.

6
6

Neem de pan van het vuur, voeg het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen) en de helft van de koriander toe en pureer de soep.

7
7
  • 225 g HAK kleine rode kidneybonen in zak
  • 320 g scharrelkipfiletblokjes

Zet de pan terug op het vuur en voeg de tomaatjes, mais, kidneybonen en kipblokjes toe.

8
8

Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.

9
9

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe kommen, bestrooi met de rest van de koriander en leg er een limoenpartje bij.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.