Indiase garnalencurry met bloemkool & naanbrood

Deze curry maak je helemaal zelf met smaakmakers als verse gember, knoflook en korianderzaad.

555 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 5 min. oventijd / 20 min. wachten

licht pittig

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tenen knoflook fijn en snipper de uien. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

  2. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de gember, knoflook, ui, rode peper en het gemalen korianderzaad 5 min. op laag vuur. Voeg de rode linzen, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Voeg de bloemkool toe en laat in 10 min. garen met de deksel op de pan.

  4. Voeg de garnalen toe en laat 3 min. garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel ondertussen de naan over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven. Snijd de koriander fijn en de limoen in parten. Verdeel de garnalencurry over diepe borden en bestrooi met de koriander. Serveer met de limoenpartjes en naan.

  • algemeenDit is een Allerhande Box recept.

Indiase garnalencurry met bloemkool & naanbrood

Deze curry maak je helemaal zelf met smaakmakers als verse gember, knoflook en korianderzaad.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig