Romige spaghetti met doperwten en zalm
Romige spaghetti met doperwten en zalm

Romige spaghetti met doperwten en zalm

Kan het nog lekkerder? Ja hoor: met citroenrasp en -sap.

20 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

diepvries wilde zalmfilet

300 g

AH BASIC spaghetti

750 g

diepvries tuinerwtjes extra fijn

2 liter

kokend water

1

kleine ui

125 ml

De Zaanse Hoeve verse slagroom

2 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • vergiet

Kan het nog lekkerder? Ja hoor: met citroenrasp en -sap.

Aan de slag

1

Laat de zalm ontdooien. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Doe de erwten in een grote kom en schenk er het water op. Laat 5 min. staan. Snipper de ui. Giet de erwten af in een vergiet. Doe de helft van de erwten met de slagroom in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het erwten-slagroommengsel en de rest van de erwten toe en verwarm 5 min. op laag vuur.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de zalm op middelhoog vuur ca. 2 min. per kant.

5

Giet de spaghetti af en schep door de saus. Verdeel de pasta over borden, breek de zalm in grove stukken en leg op de pasta. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

tip

combinatietipDe erwtenroomsaus is ook lekker met het rasp en sap van een ½ citroen.

algemeenMaak met de rest van de slagroom een snel toetje. Rasp per persoon 1 appel, roer door met 1 el jam en serveer met een toef geklopte slagroom.

Romige spaghetti met doperwten en zalm

Instructievideo - 00:26 min.