Ge­gril­de var­kens­haas­spie­sen met cous­cous & wit­te-kaas­dip

De gegrilde spiesjes eet je samen met de couscous en een zelfgemaakte dip van witte kaas, yoghurt en munt.

(3) waardeer
hoofdgerecht De gegrilde spiesjes eet je samen met de couscous en een zelfgemaakte dip van witte kaas, yoghurt en munt. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • 8 satéprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een kom en schenk er het water over. Dek af en laat 10 min. staan. Roer los met een vork en schep om met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook in 3 min. beetgaar. Giet af.
  3. Snijd de varkenshaas in blokjes van 2 cm en schep om met ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Rijg de varkenshaas aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de spiesen in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Snijd ondertussen de uien in parten. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de ui, paprika en sperziebonen 5 min. op middelhoog vuur.
  5. Snijd de munt fijn. Verkruimel de witte kaas en meng met de yoghurt en de helft van de munt. Breng op smaak met peper.
  6. Verdeel de couscous en groente over diepe borden, leg de spiesen op de couscous en bestrooi met de rest van de munt. Serveer de kaasdip erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 9 2020

Gegrilde varkenshaasspiesen met couscous & witte-kaasdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de var­kens­haas­spie­sen met cous­cous & wit­te-kaas­dip

1
1
  • 300 g couscous
  • 400 ml kokend water

Doe de couscous in een kom en schenk er het water over.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Dek af en laat 10 min. staan. Roer los met een vork en schep om met de olie, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

3
3
  • 300 g sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.

4
4

Halveer de sperziebonen en kook in 3 min. beetgaar. Giet af.

5
5
  • 540 g varkenshaas
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de varkenshaas in blokjes van 2 cm en schep om met de olie, peper en eventueel zout.

6
6

Rijg de varkenshaas aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de spiesen in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

7
7
  • 2 AH Biologisch rode uien
  • 2 groene paprika's

Snijd ondertussen de uien in parten. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 1 cm.

8
8
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de ui, paprika en sperziebonen 5 min. op middelhoog vuur.

9
9
  • 15 g verse munt

Snijd de munt fijn.

10
10
  • 200 g witte kaas
  • 150 g Griekse yoghurt

Verkruimel de witte kaas en meng met de yoghurt en de helft van de munt. Breng op smaak met peper.

11
11

Verdeel de couscous en groente over diepe borden, leg de spiesen op de couscous en bestrooi met de rest van de munt. Serveer de kaasdip erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.