
Traybake met ovengroenten & ricotta
Een gezonde traybake met ricotta en ovengroente = alles wat lekker is op één bakplaat. Easy!
Ingrediënten
4 personen
1 bol
knoflook
600 g
ovengroente courgette, rode paprika en peen
500 g
kleine krieltjes
500 g
romaatjes
250 g
ricotta
3 el
milde olijfolie
1 tl
chilivlokken
1 el
gedroogde oregano
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bol knoflook overlangs. Verdeel de ovengroente en kleine krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de halve knoflookbollen en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten. Maak wat ruimte voor de ricotta en stort de kaas op de bakplaat. Besprenkel alles met de olie, bestrooi met chilivlokken en oregano.
Bak 30 min. in het midden van de oven tot de ricotta, groente en aardappelen gaar en goudgeel zijn. Knijp de tenen knoflook uit over de groente.
variatietipWil je toch vlees? Vervang de ricotta dan door 4 biologische kippendijfilets. Bak deze 30-35 min. mee tot de kip gaar is.