Ka­raa­ge (Ja­pan­se ge­fri­tuur­de kip)

Kara-age is de Japanse naam voor deze gefrituurde kip. Het geheim: we frituren elk stukje 3x.

  • borrelhapje
  • 16 stuks
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(6) waardeer
japans borrelhapje Kara-age is de Japanse naam voor deze gefrituurde kip. Het geheim: we frituren elk stukje 3x. 16 stuks
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de kipdijfilets en snijd de grotere stukken in drieën. Probeer gelijke stukken te krijgen. Leg de stukken kipdijfilet in een ruime schaal waar ze elkaar niet te veel overlappen.
  2. Pers de helft van de limoen uit. Meng het sap met de gemberpoeder, sake en sojasaus. Schenk over de kip en schep goed om. Dek af en laat 2 uur marineren in de koelkast. Schep halverwege om.
  3. Neem de kip uit de schaal en verdeel over een grote platte schaal. De achtergebleven marinade wordt niet gebruikt. Bestrooi de kip rondom met de aardappelzetmeel en laat 10 min. liggen zodat de buitenkant een beetje droogt.
  4. Verhit ondertussen de olie tot 170 °C. Zet een uitlekrek naast de frituurpan. Frituur de helft van de kip 1 min. licht goudbruin. Neem uit de frituurpan en laat uitlekken op het rek. Frituur ondertussen de 2e portie en laat ook uitlekken. Herhaal zo totdat elk stukje 3x gefrituurd is.
  5. Snijd de rest van de limoen in parten. Bestrooi de kip met wat (zee)zout en het sesamzaad. Serveer met partjes limoen en de mayo om te dippen.

variatietip:

Je kunt de sake ook vervangen door mirin.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
Tags
Ook te zien in
maart 2020

Karaage (Japanse gefrituurde kip)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­raa­ge (Ja­pan­se ge­fri­tuur­de kip)

1
1
  • 800 g kipdijfilet

Halveer de kipdijfilets en snijd de grotere stukken in drieën. Probeer gelijke stukken te krijgen.

2
2

Leg de stukken kipdijfilet in een ruime schaal waar ze elkaar niet te veel overlappen.

3
3
  • 1 limoen
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 el Gekkeikan sake
  • 4 el sojasaus

Pers de limoen uit. Meng het sap met de gemberpoeder, sake en sojasaus. Schenk over de kip en schep goed om.

4
4

Dek af en laat 2 uur marineren in de koelkast. Schep halverwege om.

5
5

Neem de kip uit de schaal en verdeel over een grote platte schaal. De achtergebleven marinade wordt niet gebruikt.

6
6
  • 100 g aardappelzetmeel

Bestrooi de kip rondom met de aardappelzetmeel en laat 10 min. liggen zodat de buitenkant een beetje droogt.

7
7
  • 1½ liter frituurolie

Verhit ondertussen de olie tot 170 °C. Zet een uitlekrek naast de frituurpan.

8
8

Frituur de helft van de kip 1 min. licht goudbruin. Neem uit de frituurpan en laat uitlekken op het rek. Frituur ondertussen de 2e portie en laat ook uitlekken.

9
9

Herhaal zo totdat elk stukje 3x gefrituurd is.

10
10
  • 1 limoen
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 4 el Japanse mayonaise

Snijd de rest van de limoen in parten. Bestrooi de kip met wat (zee)zout en het sesamzaad. Serveer met partjes limoen en de mayo om te dippen.

variatietip:

Je kunt de sake ook vervangen door mirin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.