
Vegan notenkaas van cashewnoten
Say cheese! Deze veganistische kaas maak je helemaal zelf.
Ingrediënten
8 personen
150 g
ongebrande cashewnoot
1
citroen
2 el
edelgistvlokken
½ tl
zout
1 tl
uienpoeder
2 tl
gedroogde tijm
Dit heb je nodig
kleine keukenmachine
keukentouw
bakpapier
Aan de slag
Week de cashewnoten 4 uur in water. Laat goed uitlekken. Pers de citroen uit en houd 2 el (per 8 personen) apart.
Mix alle ingrediënten, behalve de tijm in de keukenmachine mooi glad. Verdeel de tijm over een plat bord. Vorm van het cashewmengsel een rol van 12 cm lang en rol door de tijm, zodat de rol rondom bedekt is.
Pak de rol strak in met een stuk bakpapier en draai de uiteinden in tegengestelde richting zodat je een strak worstje krijgt. Bind de uiteinden dicht met keukentouw. Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
combinatietipLekker bij een vega borrelplank met knapperige groenten en toastjes.
Vegan notenkaas van cashewnoten
Instructievideo - 00:35 min.