Ve­gan no­ten­kaas van cas­hew­no­ten

Say cheese! Deze veganistische kaas maak je helemaal zelf.

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 120 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(0) waardeer
borrelhapje Say cheese! Deze veganistische kaas maak je helemaal zelf. 8 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kleine keukenmachine
  • keukentouw
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de cashewnoten 4 uur in water. Laat goed uitlekken. Pers de citroen uit en houd 2 el (per 8 personen) apart.
  2. Mix alle ingrediënten, behalve de tijm in de keukenmachine mooi glad. Verdeel de tijm over een plat bord. Vorm van het cashewmengsel een rol van 12 cm lang en rol door de tijm, zodat de rol rondom bedekt is.
  3. Pak de rol strak in met een stuk bakpapier en draai de uiteinden in tegengestelde richting zodat je een strak worstje krijgt. Bind de uiteinden dicht met keukentouw. Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.

combinatietip:

Lekker bij een vega borrelplank met knapperige groenten en toastjes.

video

Ve­gan no­ten­kaas van cas­hew­no­ten

leuk-snel - 00:35 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 5 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
April 2020

Vegan notenkaas van cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan no­ten­kaas van cas­hew­no­ten

1
1
  • 150 g ongebrande cashewnoten

Week de cashewnoten 4 uur in water. Laat goed uitlekken.

2
2
  • 1 citroen

Pers de citroen uit en houd 2 el (per 8 personen) apart.

3
3
  • 2 el edelgistvlokken
  • ½ tl zout
  • 1 tl uienpoeder

Mix alle ingrediënten, behalve de tijm in de keukenmachine mooi glad.

4
4
  • 2 tl gedroogde tijm

Verdeel de tijm over een plat bord.

5
5

Vorm van het cashewmengsel een rol van 12 cm lang en rol door de tijm, zodat de rol rondom bedekt is.

6
6

Pak de rol strak in met een stuk bakpapier en draai de uiteinden in tegengestelde richting zodat je een strak worstje krijgt. Bind de uiteinden dicht met keukentouw.

7
7

Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.

combinatietip:

Lekker bij een vega borrelplank met knapperige groenten en toastjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.