Vegan notenkaas van cashewnoten
Say cheese! Deze veganistische kaas maak je helemaal zelf.

Advertentie
Ingrediënten
- 150 g ongebrande cashewnoten
- 1 citroen
- 2 el edelgistvlokken
- ½ tl zout
- 1 tl uienpoeder
- 2 tl gedroogde tijm
Keukenspullen
- kleine keukenmachine
- keukentouw
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Week de cashewnoten 4 uur in water. Laat goed uitlekken. Pers de citroen uit en houd 2 el (per 8 personen) apart.
- Mix alle ingrediënten, behalve de tijm in de keukenmachine mooi glad. Verdeel de tijm over een plat bord. Vorm van het cashewmengsel een rol van 12 cm lang en rol door de tijm, zodat de rol rondom bedekt is.
- Pak de rol strak in met een stuk bakpapier en draai de uiteinden in tegengestelde richting zodat je een strak worstje krijgt. Bind de uiteinden dicht met keukentouw. Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
combinatietip:
Lekker bij een vega borrelplank met knapperige groenten en toastjes.

Vegan notenkaas van cashewnoten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 120 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 5 g
waarvan suikers 1 g -
vet 9 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 80 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Vegan notenkaas van cashewnoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan notenkaas van cashewnoten
- 150 g ongebrande cashewnoten
Week de cashewnoten 4 uur in water. Laat goed uitlekken.
- 1 citroen
Pers de citroen uit en houd 2 el (per 8 personen) apart.
- 2 el edelgistvlokken
- ½ tl zout
- 1 tl uienpoeder
Mix alle ingrediënten, behalve de tijm in de keukenmachine mooi glad.
- 2 tl gedroogde tijm
Verdeel de tijm over een plat bord.
Vorm van het cashewmengsel een rol van 12 cm lang en rol door de tijm, zodat de rol rondom bedekt is.
Pak de rol strak in met een stuk bakpapier en draai de uiteinden in tegengestelde richting zodat je een strak worstje krijgt. Bind de uiteinden dicht met keukentouw.
Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
combinatietip:
Lekker bij een vega borrelplank met knapperige groenten en toastjes.