Havermelk
Havermelk

Havermelk

Voor zelfgemaakte havermelk heb je maar 3 dingen nodig: haver, water en een nachtje geduld.

10 min. bereiden
6 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 porties

200 g

grove havermoutvlokken

800 ml

water

1 el

ahornsiroop

Dit heb je nodig

  • blender

  • fijne zeef

Voor zelfgemaakte havermelk heb je maar 3 dingen nodig: haver, water en een nachtje geduld.

Aan de slag

1

Week de havervlokken minimaal 6 uur of een nacht in ruim water. Giet de havervlokken af (het weekwater wordt niet gebruikt). Spoel de geweekte havervlokken onder koud stromend water.

2

Doe de haver met het water in de blender. Maal 2 min. tot de havervlokken fijngemalen zijn. Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk indien nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt. Zeef eventueel twee keer maar druk de tweede keer niet aan zodat de melk mooi fijn blijft.

3

Breng op smaak met de ahornsiroop. Bewaar afgedekt in de koelkast. Even schudden voor gebruik.

tip

bewaartipDe havermelk is afgedekt in de koelkast 5 dagen houdbaar.

kookstaptipJe kunt ook een kaasdoek gebruiken om de melk te zeven.

bereidingstipDe ahornsiroop geeft de havermelk een lichtzoete en iets vollere smaak, maar je kunt het ook weglaten.