Havermelk
Voor zelfgemaakte haverdrink heb je maar 3 dingen nodig: haver, water en een nachtje geduld.
Ingrediënten
4 porties
200 g
grove havermoutvlokken
800 ml
water
1 el
ahornsiroop
Dit heb je nodig
blender
fijne zeef
Aan de slag
Week de havervlokken minimaal 6 uur of een nacht in ruim water. Giet de havervlokken af (het weekwater wordt niet gebruikt). Spoel de geweekte havervlokken onder koud stromend water.
Doe de haver met het water in de blender. Maal 2 min. tot de havervlokken fijngemalen zijn. Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk indien nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt. Zeef eventueel twee keer maar druk de tweede keer niet aan zodat de melk mooi fijn blijft.
Breng op smaak met de ahornsiroop. Bewaar afgedekt in de koelkast. Even schudden voor gebruik.
Havermelk
Voor zelfgemaakte haverdrink heb je maar 3 dingen nodig: haver, water en een nachtje geduld.

4 porties
100 kcal
10 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Week de havervlokken minimaal 6 uur of een nacht in ruim water. Giet de havervlokken af (het weekwater wordt niet gebruikt). Spoel de geweekte havervlokken onder koud stromend water.
Doe de haver met het water in de blender. Maal 2 min. tot de havervlokken fijngemalen zijn. Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk indien nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt. Zeef eventueel twee keer maar druk de tweede keer niet aan zodat de melk mooi fijn blijft.
Breng op smaak met de ahornsiroop. Bewaar afgedekt in de koelkast. Even schudden voor gebruik.
bewaartip:De havermelk is afgedekt in de koelkast 5 dagen houdbaar.
kookstaptip:Je kunt ook een kaasdoek gebruiken om de melk te zeven.
bereidingstip:De ahornsiroop geeft de havermelk een lichtzoete en iets vollere smaak, maar je kunt het ook weglaten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)200 g grove havermoutvlokken
800 ml water
1 el ahornsiroop
Dit heb je nodig
blender
fijne zeef