Groen­te­piz­za met bloem­kool­piz­za­bo­dem

Geen pizza zonder knapperige bodem. En je maakt 'm van bloemkool!

(1) waardeer
italiaans hoofdgerecht Geen pizza zonder knapperige bodem. En je maakt 'm van bloemkool! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten of ovenroosters ca. 4 min. onder elkaar in de oven. Wissel de pizzabodems halverwege van positie, zodat alle bodems gelijkmatig garen. Haal de pizzabodems uit de oven en laat de oven aan staan.
  2. Bestrijk de pizzabodems met de pizzasaus. Verdeel de bevroren gegrilde groenten over de pizzabodems. Snijd de bollen mozzarella in plakjes en verdeel erover. Bestrooi met de kappertjes.
  3. Bak de pizza’s onder elkaar 10-12 min. in de oven. Wissel de pizza’s halverwege om, zodat de toppings gelijkmatig garen. Meng de slamelange met de olijfolie. Beleg elke pizza met ¼ van de sla. Bestrooi met peper en eventueel zout. Snijd de pizza’s in punten en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 90 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Groentepizza met bloemkoolpizzabodem

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­piz­za met bloem­kool­piz­za­bo­dem

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 bloemkoolpizzabodems

Bak de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten of ovenroosters ca. 4 min. onder elkaar in de oven.

3
3

Wissel de pizzabodems halverwege van positie, zodat alle bodems gelijkmatig garen. Haal de pizzabodems uit de oven en laat de oven aan staan.

4
4
  • 180 g spicy tomato pizzasaus in potje
  • 750 g diepvries gegrilde groenten

Bestrijk de pizzabodems met de pizzasaus. Verdeel de bevroren gegrilde groenten over de pizzabodems.

5
5
  • 250 g mozzarella
  • 50 g kappertjes in pot

Snijd de bollen mozzarella in plakjes en verdeel erover. Bestrooi met de kappertjes.

6
6

Bak de pizza’s onder elkaar 10-12 min. in de oven. Wissel de pizza’s halverwege om, zodat de toppings gelijkmatig garen.

7
7
  • 75 g rucola slamelange
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de slamelange met de olijfolie. Beleg elke pizza met ¼ van de sla. Bestrooi met peper en eventueel zout. Snijd de pizza’s in punten en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.