Spa­ghet­ti met mos­se­len (spa­ghet­ti al­le coz­ze)

Met deze spaghetti haal je Italië naar je achtertuin: buon appetito!

(9) waardeer
italiaans hoofdgerecht Met deze spaghetti haal je Italië naar je achtertuin: buon appetito! 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken. Snijd de knoflook in plakjes. Haal de peterselieblaadjes van de takjes. Snijd de blaadjes en de takjes fijn, maar houd ze apart van elkaar. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote pan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de fijngesneden takjes peterselie toe en bak 1 min. Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe. Doe de witte wijn erbij en laat even goed stomen. Doe de polpa en de chilivlokken erbij en schep alles goed door met een grote lepel. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 3 min. stoven, tot alle schelpen open zijn.
  3. Giet de pasta af en schep door de mosselen. Voeg de helft van de gesneden peterselieblaadjes toe. Laat nog 2 min. op laag vuur doorgaren, tot de pasta de saus goed heeft opgenomen. Verwijder eventuele lege schelpen. Bestrooi met de rest van de peterselie.

bereidingstip:

Als er kinderen mee-eten kun je de wijn weglaten en het sap van een halve citroen en eventueel 3 el water toevoegen (per 4 personen)..

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 69 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spaghetti met mosselen (spaghetti alle cozze)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met mos­se­len (spa­ghet­ti al­le coz­ze)

1
1
  • 2 kg verse mosselen

Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken.

2
2
  • 3 tenen knoflook
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd de knoflook in plakjes. Haal de peterselieblaadjes van de takjes. Snijd de blaadjes en de takjes fijn, maar houd ze apart van elkaar.

3
3
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4
4
  • 3 el traditionele olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een grote pan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de fijngesneden takjes peterselie toe en bak 1 min.

5
5
  • 150 ml witte wijn

Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe. Doe de witte wijn erbij en laat even goed stomen.

6
6
  • 425 g Mutti polpa in blik
  • 1 tl chilivlokken

Doe de polpa en de chilivlokken erbij en schep alles goed door met een grote lepel.

7
7

Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 3 min. stoven, tot alle schelpen open zijn.

8
8

Giet de pasta af en schep door de mosselen. Voeg de helft van de gesneden peterselieblaadjes toe.

9
9

Laat nog 2 min. op laag vuur doorgaren, tot de pasta de saus goed heeft opgenomen.

10
10

Verwijder eventuele lege schelpen. Bestrooi met de rest van de peterselie.

bereidingstip:

Als er kinderen mee-eten kun je de wijn weglaten en het sap van een halve citroen en eventueel 3 el water toevoegen (per 4 personen)..

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.