
Geroosterde broccoli met kabeljauw
Geroosterde broccoli geeft een extra smaakdimensie aan deze gezonde maaltijd.
Ingrediënten
4 personen
80 g
verse gember
1 teen
knoflook
2
sjalotten
800 g
koelvers broccoliroosje
800 g
kikkererwten in blik
4 el
arachideolie
4 el
appel azijn
520 g
verse kabeljauwhaas
10 g
verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Halveer de grote broccoliroosjes. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Verdeel de broccoli en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en zout. Rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Maak ondertussen de dressing. Meng de rest van de olie met de gember, knoflook, sjalot en appelazijn. Breng op smaak met peper.
Leg de kabeljauw in de ingevette ovenschaal en besmeer met 2 el dressing. Schuif na 5 min. onder de broccoli en kikkererwten in de oven en gaar ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie grof. Neem de broccoli en vis uit de oven. Schep de warme broccoli en kikkererwten om met de peterselie en de rest van de dressing. Serveer met de vis.