Ge­roos­ter­de broc­co­li met ka­bel­jauw

Geroosterde broccoli geeft een extra smaakdimensie aan deze gezonde maaltijd.

(6) waardeer
hoofdgerecht Geroosterde broccoli geeft een extra smaakdimensie aan deze gezonde maaltijd. 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Halveer de grote broccoliroosjes. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  3. Verdeel de broccoli en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en zout. Rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
  4. Maak ondertussen de dressing. Meng de rest van de olie met de gember, knoflook, sjalot en appelazijn. Breng op smaak met peper.
  5. Leg de kabeljauw in de ingevette ovenschaal en besmeer met 2 el dressing. Schuif na 5 min. onder de broccoli en kikkererwten in de oven en gaar ca. 15 min. in de oven.
  6. Snijd ondertussen de peterselie grof. Neem de broccoli en vis uit de oven. Schep de warme broccoli en kikkererwten om met de peterselie en de rest van de dressing. Serveer met de vis.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 27 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 31-34

Geroosterde broccoli met kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de broc­co­li met ka­bel­jauw

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 80 g verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 800 g koelverse broccoliroosjes

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Halveer de grote broccoliroosjes.

3
3
  • 800 g kikkererwten in blik

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

4
4
  • 2 el arachideolie

Verdeel de broccoli en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout.

5
5

Rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

6
6
  • 2 el arachideolie
  • 4 el appel azijn

Maak ondertussen de dressing. Meng de rest van de olie met de gember, knoflook, sjalot en appelazijn. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 520 g verse kabeljauwhaasjes

Leg de kabeljauw in de ingevette ovenschaal en besmeer met 2 el dressing (per 4 personen).

8
8

Schuif na 5 min. onder de broccoli en kikkererwten in de oven en gaar ca. 15 min. in de oven.

9
9
  • 10 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie grof. Neem de broccoli en vis uit de oven.

10
10

Schep de warme broccoli en kikkererwten om met de peterselie en de rest van de dressing. Serveer met de vis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.