Broccoli-zalmtaart
Broccoli-zalmtaart

Broccoli-zalmtaart

Een hartige taart met maar 4 ingrediënten? Ideaal!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
157waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5

diepvries bladerdeeg

300 g

koelvers broccoliroosje

418 g

wilde zalm in blik

1

komkommer

3

middelgrote eieren

4 el

verse slagroom

4 el

Thousand Islands sladressing

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Een hartige taart met maar 4 ingrediënten? Ideaal!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2

Ontdooi de bladerdeeg. verdeel de broccoli in kleinere roosjes en blancheer ca. 3 min. Spoel de roosjes af met water en laat ze uitlekken. Laat de zalm uitlekken, verwijder de graatjes en verdeel de zalm in stukjes. Schil de komkommer en snijd de komkommer in plakjes. Meng in een kom de zalm en de broccoli. Klop de eieren los met de slagroom, peper en eventueel wat zout.

3

Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet de quichevorm in het midden van de oven en bak in ca. 25 min. de taart gaar en lichtbruin. Schep in een kom de sladressing door de komkommer.