Quesa­dil­la’s met pa­pri­ka, kaas en cham­pig­nons

Guess what?! Quesadilla's natuurlijk!

(1) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Guess what?! Quesadilla's natuurlijk! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons 2 min. op hoog vuur. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm, voeg samen met de fajita kruidenmix toe. Bak 2 min. op middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Verdeel de gebakken groente, bosui en geraspte kaas over de helft van de tortilla’s en bedek met de rest van de tortilla’s voor een quesadilla.
  3. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter op middelhoog vuur en leg in elke pan een quesadilla. Bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo de rest van de quesadilla’s. Snijd elke quesadilla in vieren en serveer met de guacamole en sour cream.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 52 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 37-38

Quesadilla’s met paprika, kaas en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quesa­dil­la’s met pa­pri­ka, kaas en cham­pig­nons

1
1
  • 2 el milde olijfolie
  • 500 g gesneden kastanjechampignons

Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons 2 min. op hoog vuur.

2
2
  • 1 rode puntpaprika
  • 28 g fajita seasoning mix

Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm, voeg samen met de fajita kruidenmix toe. Bak 2 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 3 bosuitjes

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes.

4
4
  • 150 g geraspte cheddar
  • 8 Santa Maria tortilla's with whole wheat

Verdeel de gebakken groente, bosui en geraspte kaas over de helft van de tortilla’s en bedek met de rest van de tortilla’s voor een quesadilla.

5
5

Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter op middelhoog vuur en leg in elke pan een quesadilla.

6
6

Bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo de rest van de quesadilla’s.

7
7
  • 200 g koelverse guacamole
  • 125 g sour cream

Snijd elke quesadilla in vieren en serveer met de guacamole en sour cream.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.