Tortillafeest
Het is geen feest als er geen tortilla's zijn geweest!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 kropjes babyromainesla
- 400 g zwarte bonen in blik
- 500 g snoepgroente tomatenmix
- 300 g snoeppaprika's
- 3 bosuitjes
- 300 g mais in blik
- 20 g tuinkers
- 200 g magere kwark
- 2 el arachideolie
- 400 g vegetarische basis rulstukjes
- 1 el gemalen komijn
- 6 volkoren tortillawraps
Advertentie
Bereiden
- Snijd de onderkant van de stronkjes sla. Haal de blaadjes los van de kropjes. Was de sla in een kom koud water. Spreid uit over een schone theedoek en laat drogen. Doe de bonen met het vocht in een steelpannetje. Verwarm 10 minuten op laag vuur, roer regelmatig. Giet af in een vergiet, doe de bonen in een kommetje en prak ze met een vork tot een grove puree.
- Halveer ondertussen de snoeptomaatjes en doe in een kommetje. Halveer de paprikaatjes en verwijder de zaadjes en steeltjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes en doe ook in een kommetje. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Giet de mais af in een vergiet. Knip de tuinkers af. Doe de mais en tuinkers in aparte kommetjes. Schep de kwark in een kommetje en roer los.
- Verhit de olie in een koekenpan. Bak de rulstukjes met de komijnpoeder en bosui 5 minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Doe in een kommetje.
- Verwarm de tortilla’s in een andere koekenpan zonder boter of olie, ongeveer 30 seconden per kant. Stapel ze op een bord en dek af met aluminium-folie, zodat ze warm blijven. Zet het bord met tortilla’s en alle kommetjes met ‘beleg’ op tafel. Laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen. Er zijn er 2 over, die kun je doormidden snijden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 790 kcal
- eiwit 49 g
-
koolhydraten 97 g
waarvan suikers 16 g -
vet 17 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 800 mg
- vezels 27 g
Ook te zien in
Tortillafeest
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tortillafeest
- 2 kropjes babyromainesla
Snijd de onderkant van de stronkjes sla. Haal de blaadjes los van de kropjes. Was de sla in een kom koud water. Spreid uit over een schone theedoek en laat drogen.
- 400 g zwarte bonen in blik
Doe de bonen met het vocht in een steelpannetje. Verwarm 10 minuten op laag vuur, roer regelmatig.
Giet af in een vergiet, doe de bonen in een kommetje en prak ze met een vork tot een grove puree.
- 500 g snoepgroente tomatenmix
- 300 g snoeppaprika's
Halveer ondertussen de snoeptomaatjes en doe in een kommetje. Halveer de paprikaatjes en verwijder de zaadjes en steeltjes.
- 3 bosuitjes
Snijd het vruchtvlees in reepjes en doe ook in een kommetje. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
- 300 g mais in blik
- 20 g tuinkers
- 200 g magere kwark
Giet de mais af in een vergiet. Knip de tuinkers af. Doe de mais en tuinkers in aparte kommetjes. Schep de kwark in een kommetje en roer los.
- 2 el arachideolie
- 400 g vegetarische basis rulstukjes
- 1 el gemalen komijn
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de rulstukjes met de komijnpoeder en bosui 5 minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Doe in een kommetje.
- 6 volkoren tortillawraps
Verwarm de tortilla’s in een andere koekenpan zonder boter of olie, ongeveer 30 seconden per kant.
Stapel ze op een bord en dek af met aluminium-folie, zodat ze warm blijven.
Zet het bord met tortilla’s en alle kommetjes met ‘beleg’ op tafel. Laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen. Er zijn er 2 over, die kun je doormidden snijden.