Luxe bagel met roomkaas, biefstuk en paddenstoelen
Luxe bagel met roomkaas, biefstuk en paddenstoelen

Luxe bagel met roomkaas, biefstuk en paddenstoelen

De roomkaas op deze bagel doet je denken aan de Provence en combineert goed met de rest van de ingrediënten.

17 min. bereiden
3 min. oventijd
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

biefstukken

4

bagels sesam

400 g

paddenstoelen voor pasta

50 g

ongezouten roomboter

1 el

arachideolie

½ bosje

radijs

115 g

roomkaas knoflook & fijne kruiden

50 g

misticanza salade

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

De roomkaas op deze bagel doet je denken aan de Provence en combineert goed met de rest van de ingrediënten.

Aan de slag

1

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Bereid de bagels in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de grote paddenstoelen in stukken en snijd de kruiden uit de verpakking fijn. Bestrooi de biefstukken rondom met peper en zout. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 5 min. op hoog vuur medium rare. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten. Bak de paddenstoelen en kruiden met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om.

3

Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes. Snijd de bagels open en bestrijk de snijkanten met de roomkaas. Snijd de biefstukken in dunne plakjes. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met de sla, radijs, paddenstoelen en biefstuk. Dek af met de bovenste helften en serveer.

tip

algemeenJe kunt de bagels ook als hoofdgerecht serveren met een salade van tastytom-trostomaten, de rest van de radijs en de rest van de sla.