Bananenbrood met amandel en aardbeienjam
Bananenbrood met amandel en aardbeienjam

Bananenbrood met amandel en aardbeienjam

Even een genietmoment. Koffie of thee en een stuk heerlijk amandel-bananenbrood erbij.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

250 g

tarwebloem

2 tl

bakpoeder

1 tl

gemalen kaneel

3

bananen

100 g

100% notenpasta amandel

3

middelgrote eieren

150 g

fruitspread aardbei

3 el

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm (30 cm)

  • keukenmachine

  • satéprikker

Even een genietmoment. Koffie of thee en een stuk heerlijk amandel-bananenbrood erbij.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.

2

Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel met een snufje zout in een grote kom. Pel de bananen en maal fijn in de keukenmachine. Voeg de notenpasta en eieren toe en laat draaien tot alles is gemengd. Schep het bloemmengsel erdoor.

3

Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Verdeel op verschillende plekken de helft van de fruitspread over het beslag en maak hier met een satéprikker mooie swirls in. Doe hetzelfde met de rest van het beslag en de rest van de fruitspread. Bestrooi met het amandelschaafsel.

4

Bak het brood in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid door er met een satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

tip

serveertipBesmeer de bovenzijde van het brood met extra fruitspread.