Platbrood uit de grilpan
Platbrood uit de grillpan: de hitte in de pan gaart deze platbroodjes supersnel. De mooie streepjes krijg je er zomaar bij.

Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de bosuitjes in dunne ringen en de dille fijn. Doe in een kom. Voeg het bakmeel, de yoghurt en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw met de hand tot platte broodjes van 16 cm lang.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de broodjes in 3-4 min. knapperig en gaar. Keer halverwege.
variatietip:
In plaats van bosui en dille kun je ook 1 tl komijnzaad en 1 el sesamzaad gebruiken. Of 1 el sumak of 1 el za'atar.
variatietip:
Je kunt de dille vervangen door peterselie. Of maak een mengsel van je favoriete verse kruiden. Denk hierbij ook aan basilicum of oregano.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 170 kcal
- eiwit 6 g
-
koolhydraten 27 g
waarvan suikers 2 g -
vet 4 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 400 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Platbrood uit de grilpan
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Platbrood uit de grilpan
- 3 bosuitjes
- 15 g verse dille
Snijd de bosuitjes in dunne ringen en de dille fijn.
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 250 g Griekse yoghurt 10%
- 1 tl zout
Doe in een kom. Voeg het bakmeel, de yoghurt en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Verdeel in 8 porties en duw met de hand tot platte broodjes van 16 cm lang.
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de broodjes in 3-4 min. knapperig en gaar. Keer halverwege.
variatietip:
In plaats van bosui en dille kun je ook 1 tl komijnzaad en 1 el sesamzaad gebruiken. Of 1 el sumak of 1 el za'atar.
variatietip:
Je kunt de dille vervangen door peterselie. Of maak een mengsel van je favoriete verse kruiden. Denk hierbij ook aan basilicum of oregano.