Erwtensoep met vega rookworst
Zonder rookworst geen erwtensoep. En vegetariërs hebben geluk: vega rookworst = ook worst!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g AH Biologisch gedroogde spliterwten
- 2 liter water
- 2 Knorr groentebouillontabletten
- 500 g knolselderij
- 500 g hutspotgroente
- 4 kampioentjes (afbakbroodjes)
- 20 g verse selderij
- 300 g vegetarische rookworsten
Keukenspullen
- soeppan
Advertentie
Bereiden
- Doe de spliterwten in een vergiet en spoel af. Doe samen met het water en de bouillonblokjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 40 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
- Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg samen met de hutspotgroente toe en laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
- Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de selderij fijn en snijd de vega rookworsten in plakjes. Roer door de soep en verwarm de vega worst 5 min. Verdeel over diepe kommen en serveer met de broodjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 35 g
-
koolhydraten 82 g
waarvan suikers 12 g -
vet 21 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 2.120 mg
- vezels 16 g
Ook te zien in
Erwtensoep met vega rookworst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Erwtensoep met vega rookworst
- 300 g AH Biologisch gedroogde spliterwten
Doe de spliterwten in een vergiet en spoel af.
- 2 liter water
- 2 Knorr groentebouillontabletten
Doe samen met het water en de bouillonblokjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 40 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
- 500 g knolselderij
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm.
- 500 g hutspotgroente
Voeg samen met de hutspotgroente toe en laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
- 4 kampioentjes (afbakbroodjes)
Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 20 g verse selderij
- 300 g vegetarische rookworsten
Snijd de selderij fijn en snijd de vega rookworsten in plakjes. Roer door de soep en verwarm de vega worst 5 min.
Verdeel over diepe kommen en serveer met de broodjes.