Kip­pen­soep met ko­kos en noe­dels

Verwarm jezelf met deze romige kom soep. Ps. noedels slurpen is toegestaan!

(9) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Verwarm jezelf met deze romige kom soep. Ps. noedels slurpen is toegestaan! 4 stuks
4 9

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het water, de bouillonblokjes, kokosmelk en pindakaas in een soeppan en breng al roerend aan de kook. Voeg de kipdijfiletreepjes samen met de prei toe en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de Shanghai-paksoi in dunne repen en voeg het witte deel van de paksoi samen met de noedels toe aan de soep en kook de laatste 5 min. mee.
  3. Verwijder de steelaanzet van de rode peper en snijd het vruchtvlees in ringetjes (houd je niet van pittig, verwijder dan de zaadlijsten). Schep de soep in kommen en verdeel het groene deel van de paksoi samen met de rode peper erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 41 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.680 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 45-46

Kippensoep met kokos en noedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­pen­soep met ko­kos en noe­dels

1
1
  • 1¼ liter water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 el pindakaas

Doe het water, de bouillonblokjes, kokosmelk en pindakaas in een soeppan en breng al roerend aan de kook.

2
2
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • 400 g koelverse gesneden prei

Voeg de kipdijfiletreepjes samen met de prei toe en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 stronken Shanghai paksoi
  • 180 g Hakubaku ramen noedels

Snijd ondertussen de Shanghai-paksoi in dunne repen en voeg het witte deel van de paksoi samen met de noedels toe aan de soep en kook de laatste 5 min. mee.

4
4
  • 1 verse rode peper

Verwijder de steelaanzet van de rode peper en snijd het vruchtvlees in ringetjes (houd je niet van pittig, verwijder dan de zaadlijsten).

5
5

Schep de soep in kommen en verdeel het groene deel van de paksoi samen met de rode peper erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.