Kippensoep met kokos en noedels
Verwarm jezelf met deze romige kom soep. Ps. noedels slurpen is toegestaan!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1¼ liter water
- 2 kippenbouillonblokjes
- 400 ml kokosmelk
- 3 el pindakaas
- 400 g kipdijfiletreepjes
- 400 g koelverse gesneden prei
- 2 stronken Shanghai paksoi
- 180 g Hakubaku ramen noedels
- 1 verse rode peper
Advertentie
Bereiden
- Doe het water, de bouillonblokjes, kokosmelk en pindakaas in een soeppan en breng al roerend aan de kook. Voeg de kipdijfiletreepjes samen met de prei toe en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de Shanghai-paksoi in dunne repen en voeg het witte deel van de paksoi samen met de noedels toe aan de soep en kook de laatste 5 min. mee.
- Verwijder de steelaanzet van de rode peper en snijd het vruchtvlees in ringetjes (houd je niet van pittig, verwijder dan de zaadlijsten). Schep de soep in kommen en verdeel het groene deel van de paksoi samen met de rode peper erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 605 kcal
- eiwit 32 g
-
koolhydraten 41 g
waarvan suikers 6 g -
vet 33 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 1.680 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Kippensoep met kokos en noedels
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kippensoep met kokos en noedels
- 1¼ liter water
- 2 kippenbouillonblokjes
- 400 ml kokosmelk
- 3 el pindakaas
Doe het water, de bouillonblokjes, kokosmelk en pindakaas in een soeppan en breng al roerend aan de kook.
- 400 g kipdijfiletreepjes
- 400 g koelverse gesneden prei
Voeg de kipdijfiletreepjes samen met de prei toe en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 stronken Shanghai paksoi
- 180 g Hakubaku ramen noedels
Snijd ondertussen de Shanghai-paksoi in dunne repen en voeg het witte deel van de paksoi samen met de noedels toe aan de soep en kook de laatste 5 min. mee.
- 1 verse rode peper
Verwijder de steelaanzet van de rode peper en snijd het vruchtvlees in ringetjes (houd je niet van pittig, verwijder dan de zaadlijsten).
Schep de soep in kommen en verdeel het groene deel van de paksoi samen met de rode peper erover.