bewaar
Kippensoep met kokos en noedels
Kippensoep met kokos en noedels
bewaar

Kippensoep met kokos en noedels

Verwarm jezelf met deze romige kom soep. Ps. noedels slurpen is toegestaan!

15 min. bereiden
licht pittig
187waarderingen

Ingrediënten

4 porties

1.3 l

water

2

kippenbouillonblokjes

400 ml

kokosmelk

3 el

pindakaas

400 g

kipdijfiletreepjes

400 g

koelverse gesneden prei

2 stronken

Shanghai paksoi

180 g

Hakubaku ramen noedels

1

verse rode peper

Verwarm jezelf met deze romige kom soep. Ps. noedels slurpen is toegestaan!

Aan de slag

1

Doe het water, de bouillonblokjes, kokosmelk en pindakaas in een soeppan en breng al roerend aan de kook. Voeg de kipdijfiletreepjes samen met de prei toe en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd ondertussen de Shanghai-paksoi in dunne repen en voeg het witte deel van de paksoi samen met de noedels toe aan de soep en kook de laatste 5 min. mee.

3

Verwijder de steelaanzet van de rode peper en snijd het vruchtvlees in ringetjes (houd je niet van pittig, verwijder dan de zaadlijsten). Schep de soep in kommen en verdeel het groene deel van de paksoi samen met de rode peper erover.

variatietipWil je de soep maken met zelfgemaakte kippenbouillon? (Zoek op '365234' op de site voor het recept). Gebruik dan 400 gram kippenvlees en 1,25 liter bouillon i.p.v. het water, de kippenbouillonblokjes en de kipdijfilet..

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kippensoep met kokos en noedels

Verwarm jezelf met deze romige kom soep. Ps. noedels slurpen is toegestaan!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig