Ve­ga bur­ger met ge­roos­ter­de win­ter­groen­ten

Altijd goed, zo'n budgetproof vegaburger.

(0) waardeer
hoofdgerecht Altijd goed, zo'n budgetproof vegaburger. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in schuine plakken van 1 cm dik. Meng met de aardappel partjes, het venkelzaad, de helft van de olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Bak de broodjes en burgers de laatste 10 min. op een tweede met bakpapier beklede bakplaat onder de groenten.
  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui met wat peper en eventueel zout in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig. Haal de blaadjes van het kropje sla los. Snijd de broodjes open en beleg elk broodje met wat sla, een burger, 1 el ketchup per buger en de gebakken ui. Dek af met de bovenkanten van de broodjes en serveer met de geroosterde groenten.

Tip:

Lekker met wat extra ketchup.

Tip:

Heb je geen 2 bakplaten? Bekleed dan voor de burgers een rooster met bakpapier.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 82 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in

Vega burger met geroosterde wintergroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga bur­ger met ge­roos­ter­de win­ter­groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 400 g pastinaken
  • 200 g winterpenen

Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in schuine plakken van 1 cm dik.

3
3
  • 500 g aardappelpartjes met schil
  • 1 el venkelzaad
  • 2½ el arachideolie

Meng met de aardappel partjes, het venkelzaad, de olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

5
5
  • 4 kampioentjes (afbakbroodjes)
  • 4 vegetarische basis burgers

Bak de broodjes en burgers de laatste 10 min. op een tweede met bakpapier beklede bakplaat onder de groenten.

6
6
  • 2 rode uien

Snijd ondertussen de uien in halve ringen.

7
7
  • 1½ el arachideolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui met wat peper en eventueel zout in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig.

8
8
  • 1 kropje babyromainesla
  • 4 el ketchup

Haal de blaadjes van het kropje sla los. Snijd de broodjes open en beleg elk broodje met wat sla, een burger, 1 el ketchup en de gebakken ui.

9
9

Dek af met de bovenkanten van de broodjes en serveer met de geroosterde groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.