bewaar
Vega burger met geroosterde wintergroenten
Vega burger met geroosterde wintergroenten
bewaar

Vega burger met geroosterde wintergroenten

Altijd goed, zo'n budgetproof vegaburger.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pastinaak

200 g

winterpeen

500 g

aardappelpartjes met schil

1 el

venkelzaad

4 el

arachideolie

4

kampioentjes (afbakbroodjes)

4

vegetarische basis burgers

2

rode uien

1 kropje

babyromainesla

4 el

ketchup

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaat

Altijd goed, zo'n budgetproof vegaburger.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in schuine plakken van 1 cm dik. Meng met de aardappel partjes, het venkelzaad, de helft van de olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Bak de broodjes en burgers de laatste 10 min. op een tweede met bakpapier beklede bakplaat onder de groenten.

2

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui met wat peper en eventueel zout in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig. Haal de blaadjes van het kropje sla los. Snijd de broodjes open en beleg elk broodje met wat sla, een burger, 1 el ketchup per buger en de gebakken ui. Dek af met de bovenkanten van de broodjes en serveer met de geroosterde groenten.

algemeenLekker met wat extra ketchup.

algemeenHeb je geen 2 bakplaten? Bekleed dan voor de burgers een rooster met bakpapier.