Wraps met tomaat en gehakt
Een favo onder vrijwel iedereen: wraps. Deze wraps met tomaat en gehakt zijn ook nog eens zó klaargemaakt.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g rundergehakt
- 1 el milde paprikapoeder
- 300 g maiskorrels in blik
- 400 g kidneybonen in blik
- 8 tortillawraps
- 500 g trostomaten
- 100 g crème fraîche
Keukenspullen
- cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het rundergehakt samen met de helft van de paprikapoeder in 3 min. op middelhoog vuur rul.
- Spoel ondertussen de mais en kidneybonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken. Voeg de mais en kidneybonen toe aan het gehakt en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in blokjes en meng de crème fraîche met de rest van de paprikapoeder.
- Verdeel de crème fraîche, het gehakt-bonenmengsel en de tomatenblokjes over de wraps. Vouw de onderkant van de wraps naar boven en daarna de zijkanten naar binnen. Zet vast met een cocktailprikker en serveer.
vegatip:
In plaats van rundergehakt kun je ook rulstukjes gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 755 kcal
- eiwit 41 g
-
koolhydraten 66 g
waarvan suikers 11 g -
vet 34 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 480 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Wraps met tomaat en gehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Wraps met tomaat en gehakt
- 500 g rundergehakt
- ½ el milde paprikapoeder
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het rundergehakt samen met de paprikapoeder in 3 min. op middelhoog vuur rul.
- 300 g maiskorrels in blik
- 400 g kidneybonen in blik
Spoel ondertussen de mais en kidneybonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken.
Voeg de mais en kidneybonen toe aan het gehakt en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
- 8 tortillawraps
- 500 g trostomaten
- 100 g crème fraîche
- ½ el milde paprikapoeder
Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in blokjes en meng de crème fraîche met de paprikapoeder.
Verdeel de crème fraîche, het gehakt-bonenmengsel en de tomatenblokjes over de wraps.
Vouw de onderkant van de wraps naar boven en daarna de zijkanten naar binnen. Zet vast met een cocktailprikker en serveer.
vegatip:
In plaats van rundergehakt kun je ook rulstukjes gebruiken.