Wraps met to­maat en ge­hakt

Een favo onder vrijwel iedereen: wraps. Deze wraps met tomaat en gehakt zijn ook nog eens zó klaargemaakt.

(2) waardeer
hoofdgerecht Een favo onder vrijwel iedereen: wraps. Deze wraps met tomaat en gehakt zijn ook nog eens zó klaargemaakt. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het rundergehakt samen met de helft van de paprikapoeder in 3 min. op middelhoog vuur rul.
  2. Spoel ondertussen de mais en kidneybonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken. Voeg de mais en kidneybonen toe aan het gehakt en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in blokjes en meng de crème fraîche met de rest van de paprikapoeder.
  4. Verdeel de crème fraîche, het gehakt-bonenmengsel en de tomatenblokjes over de wraps. Vouw de onderkant van de wraps naar boven en daarna de zijkanten naar binnen. Zet vast met een cocktailprikker en serveer.

vegatip:

In plaats van rundergehakt kun je ook rulstukjes gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 66 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Wraps met tomaat en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wraps met to­maat en ge­hakt

1
1
  • 500 g rundergehakt
  • ½ el milde paprikapoeder

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het rundergehakt samen met de paprikapoeder in 3 min. op middelhoog vuur rul.

2
2
  • 300 g maiskorrels in blik
  • 400 g kidneybonen in blik

Spoel ondertussen de mais en kidneybonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken.

3
3

Voeg de mais en kidneybonen toe aan het gehakt en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 8 tortillawraps
  • 500 g trostomaten
  • 100 g crème fraîche
  • ½ el milde paprikapoeder

Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in blokjes en meng de crème fraîche met de paprikapoeder.

5
5

Verdeel de crème fraîche, het gehakt-bonenmengsel en de tomatenblokjes over de wraps.

6
6

Vouw de onderkant van de wraps naar boven en daarna de zijkanten naar binnen. Zet vast met een cocktailprikker en serveer.

vegatip:

In plaats van rundergehakt kun je ook rulstukjes gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.