Kip met pa­pri­ka in zoet­zu­re saus

Kip met paprika in zoetzure saus: voor dit hartverwarmende gerecht heb je bijzonder weinig nodig. Aan de kook!

(2) waardeer
chinees hoofdgerecht Kip met paprika in zoetzure saus: voor dit hartverwarmende gerecht heb je bijzonder weinig nodig. Aan de kook! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de kipdijfilet in reepjes.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en zoete chilisaus toe en laat op laag vuur ca. 8 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat de ananas uitlekken. Snijd de ananas in stukken en roer door de zoetzure kip. Serveer kip en paprika in zoetzure saus met de rijst.

vegatip:

In plaats van kip kun je ook wokstukjes basis gebruiken. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 616 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 86 g
    waarvan suikers 27 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Kip met paprika in zoetzure saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met pa­pri­ka in zoet­zu­re saus

1
1
  • 300 g langgraanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.

2
2
  • 1 paprikamix
  • 385 g kipdijfilet

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de kipdijfilet in reepjes.

3
3
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip en paprika 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 6 el zoete chilisaus

Voeg de tomatenblokjes en zoete chilisaus toe en laat op laag vuur ca. 8 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 567 g ananasschijven op sap

Laat de ananas uitlekken. Snijd de ananas in stukken en roer door de zoetzure kip. Serveer kip en paprika in zoetzure saus met de rijst.

vegatip:

In plaats van kip kun je ook wokstukjes basis gebruiken. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.