Ovenschotel met volkorenpasta, broccoli en witte kaas
Ovenschotel + volkorenpasta = ovenheerlijke pastaschotel!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 700 g broccoli
- 2 tenen knoflook
- 1 prei
- 265 g Apetina verse-kaasblokjes
- 2 el volkorentarwemeel
- 400 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
- 85 g rucola
- 300 g biologische volkorenfusilli
Keukenspullen
- ronde ovenschaal (Ø 26 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd ook deze fijn. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op.
- Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en bak de prei, knoflook en de helft van de broccoli 3 min. op laag vuur. Voeg het meel toe en laat 2 min. al roerend garen. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur, voeg de helft van de rucola toe en pureer met de staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de rest van de broccoli de laatste 2 min. met de pasta mee. Giet af en laat goed uitlekken.
- Meng de pasta en broccoli met de saus en kaas en verdeel over de ovenschaal. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer met de rest van de rucola.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 25 g
-
koolhydraten 61 g
waarvan suikers 11 g -
vet 31 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 320 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Ovenschotel met volkorenpasta, broccoli en witte kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenschotel met volkorenpasta, broccoli en witte kaas
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 700 g broccoli
- 2 tenen knoflook
- 1 prei
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd ook deze fijn.
- 265 g Apetina verse-kaasblokjes
Laat de kaasblokjes uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op.
Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en bak de prei, knoflook en de helft van de broccoli 3 min. op laag vuur.
- 2 el volkorentarwemeel
- 400 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
Voeg het meel toe en laat 2 min. al roerend garen. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.
- 42½ g rucola
Neem de pan van het vuur, voeg de rucola toe en pureer met de staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 300 g biologische volkorenfusilli
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Kook de rest van de broccoli de laatste 2 min. met de pasta mee. Giet af en laat goed uitlekken.
Meng de pasta en broccoli met de saus en kaas en verdeel over de ovenschaal.
- 42½ g rucola
Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer met de rest van de rucola.