Boerenkoolsalade met rode biet, geitenkaas en ingelegde ui
Boerenkoolsalade met rode biet, geitenkaas en ingelegde ui

Boerenkoolsalade met rode biet, geitenkaas en ingelegde ui

Stop je boerenkool ook eens in een salade. Biet, geitenkaas en ingelegde ui erbij en eet smakelijk!

25 min. bereiden
15 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

2 el

wittewijnazijn

4 el

Mezeast pomegranate saus

500 g

biologische gekookte rode biet

2 sneetjes

volkorenbrood

2 el

milde olijfolie

15 g

verse munt

15 g

verse platte peterselie

150 g

gesneden boerenkool

125 g

geitenkaas naturel 45+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Stop je boerenkool ook eens in een salade. Biet, geitenkaas en ingelegde ui erbij en eet smakelijk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de rode ui in dunne halve ringen en meng met de azijn, ¼ van de pomegranate saus, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

3

Snijd ondertussen de bieten in dunne plakjes en meng met de helft van de pomegranate saus. Snijd de sneetjes brood in stukjes van ca. 1 cm en meng met de helft van de olie. Verdeel de bieten en broodstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

4

Snijd ondertussen de munt en peterselie fijn. Meng de boerenkool met de kruiden, de rest van de olie, peper en zout en kneed met je handen ca. 1 min. goed door totdat de boerenkool iets slinkt.

5

Meng de boerenkool met de biet, ingelegde ui (inclusief het vocht) en verdeel over een schaal. Verdeel de geitenkaas en broodcroutons erover en schep voorzichtig om. Besprenkel met de rest van de pomegranate saus.

tip

variatietipJe kunt, om het gerecht veganistisch te maken, de geitenkaas vervangen door Greek white (pakje 200 g, Violife), een plantaardige kaasvervanger.