bewaar
Geroosterde bloemkool met makkelijke mole van Freddy Tratlehner
Geroosterde bloemkool met makkelijke mole van Freddy Tratlehner
bewaar

Geroosterde bloemkool met makkelijke mole van Freddy Tratlehner

De echt Mexicaanse mole duurt 5 dagen om te maken. Deze makkelijke variant maak je terwijl de bloemkool gaart!

1 uur 15 min. bereiden
pittig
2waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

1 kg

bloemkool

4 el

milde olijfolie

2 el

zonnebloemolie

1

jalapeñopeper

2 tenen

knoflook

1

middelgrote ui

2 el

amandelen

400 g

tomatenblokjes in blik

1

ansjovisfilets

½ tl

steranijs

2

dadels zonder pit

1½ el

cacaopoeder

2 tl

gemalen komijn

1 tl

kaneelpoeder

1

limoen

5 takjes

verse koriander

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • blender of keukenmachine

De echt Mexicaanse mole duurt 5 dagen om te maken. Deze makkelijke variant maak je terwijl de bloemkool gaart!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Verwijder de stugge bladeren van de bloemkool en snij de steel met een scherp keukenmes eruit. Breek de kool doormidden en wrijf em rondom in met de olijverenolie en zout en peper.

3

Rooster de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen de zonnebloemenolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de jalapeñopeper, knoflook, ui en de amandelen enkele minuten in aan. Pureer ze met de rest van de ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een gladde pasta.

4

Neem de bloemkool uit de oven en laat em 5 minuten rusten. Besprenkel met het limoensap en bestrooi em met de rasp en de koremejander. Serveer met de mole.