Blad-groentesoep met crostini
Blad-groentesoep met crostini

Blad-groentesoep met crostini

Waarom een salade maken als je ook soep kunt maken? De crostini maakt deze blad-groentesoep helemaal af!

15 min. bereiden
10 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

speltstokbrood

6 el

milde olijfolie

½

citroen

50 g

geroosterde amandelen

3 tenen

knoflook

45 g

rucola

2

middelgrote uien

400 g

verse spinazie

150 g

veldsla

2

groentebouillontabletten

1 liter

heet water

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

  • staafmixer of keukenmachine

  • staafmixer

Waarom een salade maken als je ook soep kunt maken? De crostini maakt deze blad-groentesoep helemaal af!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood, snijd het brood in 12 schuine plakjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅙ van de olie en rooster ca. 10 min. in het midden van de oven.

2

Boen ondertussen de citroen, rasp de gele schil en pers deze uit. Maal het citroenrasp en 1 el sap (per 4 personen) met de helft van de olie, de amandelen, ⅓ van de knoflook en de helft van de rucola in de keukenmachine of met de staafmixer tot een grof mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de rest van de knoflook fijn. Snipper de uien. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe en laat in ca. 5 min. op middelhoog vuur grotendeels slinken. Voeg de rest van de rucola (houd wat achter voor garnering), de veldsla, bouillonblokjes en het hete water toe en verwarm ca. 1 min. op laag vuur, zodat alles slinkt maar niet kookt. Zet het vuur uit en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Roer de crème fraîche los. Besmeer de crostini met de amandelsaus. Schenk de soep in kommen. Besprenkel met de crème fraîche en verdeel de achtergehouden rucola erover. Serveer de crostini ernaast.