Vega burger met kaas en augurkenblokjes
Vega burger met kaas en augurkenblokjes

Vega burger met kaas en augurkenblokjes

Vegetariër? Dan kun jij je hart ophalen aan deze razendsnelle vegaburger met kaas, augurkblokjes en aioli.

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

maiskolven

80 g

manchego

310 g

rood-gele paprikareepjes in pot

6 el

Kesbeke augurkenblokjes

60 g

aioli

2 tl

gerookt paprikapoeder

4

kaas-uienbollen

4

koelverse vegetarische Bert's deluxe burgers

1 el

zonnebloemolie

100 g

botersla

Dit heb je nodig

  • grillpan

Vegetariër? Dan kun jij je hart ophalen aan deze razendsnelle vegaburger met kaas, augurkblokjes en aioli.

Aan de slag

1

Kook de maiskolven 10 min. Giet af en laat goed uitlekken. Houd warm, afgedekt met aluminiumfolie.

2

Schaaf ondertussen de kaas in plakjes en laat de paprika en augurk uitlekken. Meng de augurkenblokjes met de ⅔ van de aioli en de helft van het gerookte-paprikapoeder.

3

Snijd de kaas-uibollen open. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de broodjes 2 min. op de snijkant. Bestrijk de burgers met de olie en gril 4 min. Keer halverwege en beleg met de kaas.

4

Besmeer de mais rondom met de rest van de aioli en bestrooi met de rest van de paprikapoeder en peper. Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met de sla, paprikareepjes, een burger en de saus. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Snijd de mais in stukken en serveer erbij.