bewaar
Kerrierijstschotel met groenten en Alaska zalm
Kerrierijstschotel met groenten en Alaska zalm
bewaar

Kerrierijstschotel met groenten en Alaska zalm

Rijst met een twist: als gezonde schotel met kerrie, ei, wilde Alaska zalm én lekker veel groenten.

20 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

volkoren basmatirijst

200 g

gesneden snijbonen

400 g

broccolirijst

2

middelgrote eieren

1

rode ui

1

courgette

4 el

milde olijfolie

1½ el

kerriepoeder

20 g

verse selderij

320 g

wilde Alaska zalm zonder vel en graat in blik

Rijst met een twist: als gezonde schotel met kerrie, ei, wilde Alaska zalm én lekker veel groenten.

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de laatste 4 min. de snijbonen mee. Doe de broccolirijst in een vergiet en giet de rijst en snijbonen erboven af.

2

Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 9 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.

3

Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes van ca. een ½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en courgette met de kerrie 7 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig.

4

Snijd de selderij fijn en laat de zalm uitlekken. Meng de rijst met de groente en selderij door de courgette in de pan en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zalm en het eikruim erover. Besprenkel met de rest van de olie en serveer.